Helseklyngen 2019 i tall

08. jan. 2020

Vis fakta

VI ER STOLTE AV:

• 131 bedrifter – 10 flere enn utgangen av 2018

• 2 nye avdelinger opprettet; Bergen i januar og Agder i september

• 1 nytt test og samhandlingssenter, HelseCampus Stavanger

• Sølvsertifisering av klyngen

• Viktige nye partneravtaler med NTNU Helse, Sintef Helse og Alrek helseklynge i Bergen

• 6 oppdrag i NSCLab for bedrifter

• 1086 følgere på Facebook

• 12 nyhetsbrev og 6 medlemsbrev

• 5 EU-prosjekt hvor NSCC er involvert

• 30+ arrangement hvor NSCC er arrangør eller medarrangør

• 1340+ deltakere på NSCC sine arrangement

flere ministerbesøk; helseminister og digitaliseringsminister

.... og 5 nye år som ArenaPro klynge

Helseklyngen 2019 i tall

Året som gikk var innholdsrikt og spennende. Vi er stolte over alt våre medlemmer får til. Helseklyngen er allerede i full fart med å legge til rette for flere framsteg i 2020.

Det er alltid utfordrende å trekke fram enkelthendelser, personer eller bedrifter. Skulle vi ha glemt noe er vårt arkiv på nettsiden et fint sted for mimring, og ikke minst kunnskapssøken.


Når medlemmer lykkes

En av de viktigste funksjonene til helseklyngen er å hjelpe medlemsbedriftene til suksess i markedet. Ingenting er kjekkere enn når våre medlemmer sikrer seg gode avtaler.

Dignio har blant annet sikret seg avtaler i Kina, og fått implementert sin plattform på St. Mount Hospital i Shanghai. Det er stor stas å følge selskapets reise innen avstandsoppfølging.

Sensio landet en avtale med boliggiganten Selvaag i løpet av 2019, og skal gjennom sin velferdsteknologi sørge for bedre livskvalitet til folket.

Mens Imatis har fått sine løsninger implementert ved flere sykehus, har RoomMate sikret seg en avtale med Oslo kommune som potensielt er verdt 100 millioner kroner.

Slike historier er viktige for oss i NSCC, og vi deler med glede de glade budskap i våre kanaler.


Nye avdelinger

Nye avdelingskontor i Agder og Bergen er en viktig del av å kunne gi medlemmene våre et godt tilbud.

– Det er positivt for helserelaterte selskap i Agder å koble seg på et allerede etablert klyngemiljø, sier Tor Åge Fjukstad, NSCC avdeling Agder.

LES MER: Ny medlemsbedrift på Sørlandet

LES MER: Vår mann i Agder


Kunnskap gjennom arrangement

Sammen jobber vi for å skape smarte løsninger. Under HelseHack Søvn tok 10 selskaper utfordringen med å løse søvnproblem. Der Hey Ho Let´s Go sin holdningskampanje gikk av med seieren. Kampanjen skal være en vekker for foreldre med ungdom som sover for lite.

LES MER: Våken kampanje vinner HelseHack SØVN

Smart er også rette ordet når det gjelder HelseCampus Stavanger, som hadde offisiell åpning i 2019. HelseCampus Stavanger er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger, Stavanger universitetssykehus, Laerdal Medical, SAFER, Stavanger kommune og NORCE. I tillegg er innovasjonsaktører som Validé, helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster, Norwegian Smart Care Lab og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester viktige partnere og brukere av senteret.

Helseminister Bent Høie (h) roste hvordan HelseCampus Stavanger fokuserer på samhandling mellom næringsliv, forskere, studenter og kommunehelsetjenesten.

LES MER: Helsesektorens viktigste møteplass for samarbeid

LES MER: Trener trenere i unikt helsesenter

Besøk fra ulike aktører der NSCC tilrettelegger for gode samarbeid og nettverk er en viktig del av klyngearbeidet. Spekteret strekker seg fra ministerbesøk til forskere og investorer.

LES MER: Engasjerte gjester fra Kina


Forskning, prosjekter og drift

Gjennom ulike prosjekter og forskningsarbeider er Norwegian Smart Care Cluster, Norwegian Smart Care Lab og medlemsbedriftene viktige bidragsytere til den norske helsehistorien.

Blant annet er NSCL med i et forskningsprosjekt som har fått 10 millioner kroner i støtte fra Norsk Forskningsråds program Samansvar.

LES MER: Smart Care Lab med i et 10-millioner forskningsprosjekt

Helseklyngen hadde i 2019 seks investorer knyttet til NSCC, og 32 offentlige aktører. Klyngedriften er finansiert gjennom prosjektmidler, medlemskap, innovasjonsmidler og midler fra EU.

Med fem nye år i klyngeprogrammet til Innovasjon Norge, SIVA og Norges forskningsråd, og opprykk i ArenaPro-ligaen er motivasjonen i NSCC-teamet på topp.

LES MER: Helseklyngen rykker opp på A-laget

Målet er alltid at medlemmene skal oppleve suksess og nå sine mål. Vi bli stolte når våre bedrifter når noen av sine mål. NSCC vil være både medhjelper og heiagjeng på en gang.

I 2019 har blant annet tre prosjekt fra medlemmer i NSCC passert det trange nåløyet til Innovasjon Norge og fikk 300.000 kroner hver av innovasjonsrammen.

LES MER: Tre nye innovasjonsprosjekt blant klyngemedlemmer


Våre spennende medlemsbedrifter

Det er alltid kjekt med direkte kontakt med medlemsbedriftene. Gjennom våre bedriftspresentasjoner på nettsiden er målet at alle skal få kjennskap til det breie spekteret av medlemmer vi har i NSCC. Vi ønsker samtidig at bedriftene skal kunne bruke artikkelen når de skal spre informasjon og fremme sin virksomhet. I 2020 vil vi selvsagt fortsette å presentere medlemsbedriftene på nettsiden og i våre kanaler.

Målet er at at alle skal få en fyldig presentasjon av sin bedrift knyttet til logoen under informasjon om medlemmer på nettsiden. Vi er godt i gang med denne jobben.

Til den som ønsker litt inspirasjon er det bare å boltre seg på nettsiden. God leselyst - her er et lite knippe:

LES MER: Attende

LES MER: BabySensor

LES MER: Aktivitetsdosetten

LES MER: Alu Rehab

Arkiv