Helsekonferansen du ikke kan gå glipp av

Det er på høy tid å melde seg på Helseteknologikonferansen 2018. Det er én dag, fullpakket med nyttige foredrag og seminar for alle som jobber med innovasjoner innen helse og velferdsteknologi.

Robotstyrt løsning på sykehusbakterier

Bjørn Platou er daglig leder i selskapet Decon-X som har utviklet en automatisert metode for desinfisering av rom og utstyr. Metoden fjerner effektivt bakterier, virus og sporer fra luft, overflater og utstyr.

Viser fram klyngen på Vitalis med 13 virksomheter

Det er stor interesse for å delta på NSCC sin fellesstand på Vitalis i Gøteborg. - Utrolig kjekt at så mange vil bli med, sier Arild Kristensen, daglig leder i NSCC, som får med 12 bedrifter og én kommune til Sverige.

Tore Borthen fant tomrom i helsesektoren – løsningen ble Norske Helsehus

Med 24 aksjonærer i ryggen skal Norske Helsehus sørge for at folk med omsorgsbehov får en verdig plass å bo.

Et veikart mot «Én innbygger - én journal

Direktoratet for e-helse presenterer nå tre strategiske tiltak som skal forenkle dagens komplekse landskap når det gjelder journalføring.

Rodeo-stolen skal gi verden bedre rygghelse

Rodeo Chair er allerede solgt til 11 skoler, 25 bedrifter og 150 private hjem i hele Norge. Nå vil de gi hele verden en sterkere rygg.

Rapport om Helse-Norge i 2040

Kva veit Helse-Norge om behovet for helsepersonell i 2040, og korleis skal behovet bli dekka? Vel, noko veit vi ganske sikkert. Vi blir fleire eldre og færre i arbeidsfør alder. Men kva gjer vi med det? Rapporten skisserer nokre scenario.

Bli med på NSCC-fellesstand på Vitalis

24. til 26. april arrangeres Vitalis i Gøteborg. Det er Nordens ledende konferanse og messe om e-helse. NSCC bidrar til at medlemsbedriftene får vist seg fram. Uten kostnader kan dere delta på NSCC sin fellesstand.

Fra oil-science til life-science

Den teknologiske kompetanseoverføringen fra oljebransjen til helse, settes høyt opp på agendaen når Stavanger er vertskap for den andre internasjonale Life Science konferansen «37 ºC Life Science Technology & Business Conference».

Gatelaboratoriet i danske Svendborg

1 prosent av Danmarks befolkning bor i Svendborg. Forskere har funnet at Svendborg er den mest gjennomsnittlige byen i Danmark ut i fra befolkningssammensetning, utdanningsnivå, boforhold, arbeidsplasser og velferdstjenester.

Hva er blockchain og hvordan kan det utvikle helsesektoren?

Er Blockchain bare et nytt hipt ord som vi må lære oss, eller kan det bety noe for utvikling av velferdsteknologi til helse- og omsorgssektoren? 8. februar vil professor Chunming Rong fra Universitet i Stavanger gi oss innsikt om hva blockchain er

Nytt klyngesamarbeid åpner nye nordiske helsedører

Helseklynger i Norge, Sverige, Danmark og Finland knytter nå nettverket i det som heter Norcare. Norwegian Smart Care Cluster har fått 250.000 kroner i EU-midler (BSR innovation express) for å bygge det nordiske nettverket.

Excitus AS vil produsere medisinsk utstyr i Rogaland

Er det mulig å starte en ny masseproduksjon av medisinsk utstyr i Rogaland, a la hva Laerdal Medical AS har gjort og gjør? Excitus AS jakter investorer som vil satse på industriell produksjon i Rogaland.

Kompetanseløft fra Kannikgården

I Kannikgården i Stavanger har flere oppstartsselskap funnet sammen til en liten næringsklynge. Målet er å få fortgang på næringsutvikling og kompetanseløft innen omsorgssektoren.

Har du innspill til ny helseanalyseplattform?

Forskningsrådet samarbeider med Direktoratet for e-helse om å etablere en helseanalyseplattform med tilhørende fellestjenester. i den anledning ber de om innspill til den foreløpige rapporten som er utarbeidet.

Disse åpner Helseteknologikonferansen

Bente Brunsgård, seksjonsleder i Tekna, Katrine Myhre daglig leder i Norway Health Tech og Arild Kristensen, daglig leder i Norwegian Smart Care Cluster åpner Helseteknologikonferansen på Gardermoen 16. mars.

Nye SUS gjør utstyrsanskaffelser for 1 milliard kroner

Det er akkurat ett år til byggestart for SUS2023, men utover 2018 vil anbudene både til bygg og innhold blir lagt ut.

Vi ønsker alle medlemmer en riktig god jul

Et særdeles aktivt år ligger bak oss. Norwegian Smart Care Cluster har fått mange nye medlemmer, fått fornyet vår Arena-status for 2 år og vi har gjennomført mer enn 20 arrangement av ulikt slag for klyngemedlemmer.

-Endelig løsner det for digitalisering av helsetjenester

-I år omsetter vi for 18 millioner kroner, mot 7,3 millioner i 2016. Det er et tegn på at det endelig løsner for digitale tjenester og produkt, sier Lars Christian Dahle i selskapet Dignio.