Engasjerte gjester fra Kina

Engasjerte gjester fra Kina

En eksklusiv delegasjon fra Kina gjestet nylig Norwegian Smart Care Cluster og Validé i Stavanger. De ville gjøre seg kjent med det norske helsemarkedet.

Norske helsebedrifter inviteres ofte til Kina for å videreutvikle sin business, lære om det kinesiske markedet og knytte nyttige kontakter. Flere store innovasjonsselskap, som Innovasjon Norge, har egne kontor og medarbeidere som er døråpnere inn til det kinesiske markedet. Sjeldnere går strømmen motsatt vei.


Universitet og innovasjonsmiljø
En liten gruppe på to tolker og 10 gjester og som representerer Fudan EMBA Innovation Center, fikk lære om innovasjonsselskapet Validé, men mest om helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster av Arild Kristensen, daglig leder i NSCC.

De fikk også korte bedriftspresentasjoner av selskapene ContinYou som utvikler smartklokker, (siste versjon produsert i Kina) og Tidewave som har utviklet madrasser som snur pasienter som ikke kan snu seg selv. Gjestene hadde mange spørsmål både angående teknologi, bruk og marked for de to innovasjonsselskapene, og forretningskortene satt løst etter presentasjonene.

Tre av deltakerne er fra toppledelsen ved Fudan University i Shanghai. Både rektoren, universitetsdirektøren og viseadministrerende direktør var med på studieturen til Norge. Ved Fudan University har de blant annet medisinsk institutt.

Generaldirektøren for Healtcare China var også med i følget, det sammen var CEO fra Smart Cargo Group, CEO fra Keejum technology Co fra Beijing, innovasjonsdirektør fra Tsingtao Brewery Co, investeringsdirektøren i Tusinere Qingdao og markedsdirektøren i Dayang Sifang Energy Consulting Co.


Tett Norges-program
Det ukeslange Norges-programmet har gitt delegasjonen introduksjoner hos flere innovasjonsaktører på Sør- og Vestlandet. Innen helseindustrien ble de tatt godt imot, og hadde full omvisning i produksjonen hos Laerdal Medical i Stavanger, men de har også møtt startup-miljø på Marineholmen i Bergen, innovasjonslab i Grimstad, Kjeller innovasjon og den norske sjøredningstjenesten.

Arkiv