event

Åpent møte

24

mai 2022

Bolig for livet

Hva er en bolig for livet? Brukeren er nøkkelen til svaret. Den 24. mai kan du delta aktivt med dine meninger sammen med utstillere i HelseCampus Stavanger. Du får se løsninger fra bedrifter og kommuner, nyte i kaféen og høre inspirerende foredrag.

PÅMELDING ER NEDERST PÅ DENNE SIDEN: HJERTELIG VELKOMMEN!

Det handler nemlig om å legge til rette for å leve gode liv hver dag. Et liv slik du ønsker å ha det. Alderdom og helseutfordringer kommer ofte snikende, men det trenger ikke være så utfordrende. Når boligen og omgivelsene tilpasser seg våre funksjonsnedsettelser, da er vi jo oppe og nikker igjen.

Hvordan er din bolig for livet? Her finnes mange gode svar, og ingen er feil. For å finne flere svar inviterer Norwegian Smart Care Lab sammen med Nordic Edge Innoasis, Universitetet i Stavanger og HelseCampus Stavanger til dette arrangementet. Du får foredrag fra en arkitekt, bruker og forsker. Ta deg også gjerne en matbit i kaféen og slå av en prat med både utstillere og foredragsholdere.

Hvilke løsninger finnes? Utstillingen med løsninger fra både bedrifter og kommuner vil være åpen fra kl. 11 til 17 denne dagen. Alle er hjertelig velkomne innom for en titt.

Vil du stå på stand? Har din bedrift løsninger knyttet til bolig og smartteknologi i hjemmet? Send gjerne en e-post til anine@valide.no for mer informasjon og påmelding av din bedrift.

Under finner du en presentasjon av bedrifter og kommuner som kommer.

Pris og påmelding: Merk deg at det er helt gratis å delta. Det er også gratis å ha stand for medlemmer av Norwegian Smart Care Cluster og Nordic Edge.

«Uten mat og drikke duger helten ikke»

Det koster ingenting å delta og deltakerne vil også få gratis matservering


Vil du bli med på forskningen vår?

Blant utstillerne finner du forskningsprosjektet «Releasing the Power of users» som setter søkelys på brukerrollen ved digitaliseringen av helse.

Vi ønsker derfor spesielt eldre velkommen til arrangementet! Her finner du mer informasjon om forskningsprosjektet: se her.

Velkommen til de over 62 – gratis buss: Det er satt opp to gratis busser for eldre: en fra Stavanger og en fra Sandnes. Det er begrenset med parkering og vi oppfordrer å bruke bussen. Håpet er at spesielt de over 62 vil komme for å svare på noen spørsmål om hva som er viktig for dem, og gi utstillere tilbakemelding på produktene de stiller ut.

Informasjon om buss:

Til HelseCampus fra Stavanger

 • Ca kl.10.30 fra Byterminalen i Stavanger.
 • Ca kl. 10.45 på Madla Amfi

Er framme kl: 11.00 på Helsecampus, UiS Professor Olav Hanssens vei 7, 4021 Stavanger

Til HelseCampus fra Sandnes

 • kl.11.00 fra Gamlaværket Sandnes.

Er framme kl: 11.30 på Helsecampus, UiS Professor Olav Hanssens vei 7, 4021 Stavanger

Retur

 • 24.05 kl.14.30 fra Uis til Stavanger
 • 24.05 kl.14.30 fra Uis til Sandnes

Meld dere på gratis transport til: elin.m.oftedal@uis.no

Program

24. mai åpner dørene klokka 11 til HelseCampus som ligger i Innovasjonspark Stavanger

Stikk innom på deler av programmet eller hele dagen om du vil


Klokka 12.00-13.00

 • Velkommen, og hvor er vi? v/Jofrid Åsland fra Norwegian Smart Care Cluster
 • Om samhandlingsarenaen Helse Campus Stavanger. v/Line Hurup Thomsen fra HelseCampus
 • Hvordan kan boligen bidra til livsglede for eldre? Boligen er ikke godkjent før noen vil leve livet sitt der. Vi får også brukerens synsvinkel. v/Arne Harald fra Stiftelsen Livsglede for eldre
 • Hva ser arkitekten? Gode boligområder for hele livet, eksempler fra praksis. v/Harald Brynlund-Lima fra Stafr og Jerome Picard fra Local
 • Modell for velferdsbehov og boligsimulering. Vi får presentert en modell for dette. v/Svein Ingve Nødland seniorforsker fra NORCE
 • Bedriftspresentasjon. v/Gøran Hauptmann fra Preact
 • Bedriftspresentasjon. v/Egil Natvik Hoen fra No Isolation
 • Bedriftspresentasjon. v/Husbanken

Klokka 13.00-15.00

 • Hvordan ser din bolig for livet ut? Du kan nyte god mat og besøke stilige utstillinger fra bedrifter og kommuner. Her kan du også delta i små aktiviteter og gi dine innspill til utviklerne på temaet "bolig for livet".

Gratis kaffe, frukt og lunsj serveres i løpet av dagen.

Klokka 15.00-16.00

 • Velkommen, og hvor er vi? Litt om senteret Helse Campus Stavanger. v/Jofrid Åsland fra Norwegian Smart Care Cluster
 • What will the future look like? v/Riel Miller, Head of Futures Literacy, UNESCO, Paris. Presentasjonen holdes på engelsk.
 • Co-creation with users in the Boundary innovation space v/Tatiana Iakovleva, Elin Oftedal, Thomas Laudal, Kristi Bjørnes Skeie og Judy Hong Huang fra Universitetet i Stavanger tilknyttet prosjektet "Releasing the power of users"

 • Hva sier Smart City-klyngen om fremtidens bolig? v/Trygve Meyer fra Nordic Edge
 • Akselerere læring og øke produktivitet. v/ Bjørn Morten Steimler fra Fynd Reality
 • Bedriftspresentasjon. v/Siv Therese Andersen fra Isfritt
 • Bedriftspresentasjon v/ Morten fra Heimdalfondene

Klokka 17 takker vi for en herlig dag og ønsker deg god tur hjem til din bolig - er det boligen for livet?

UTSTILLING: Elever fra Bergeland videregående skole skal tegne og male fremtidens bolig

Disse elevene skal presentere kunstverk med temaet "fremtidens bolig". Elevene er fra vg3 og tar faget kunst, design og arkitektur.

Elever fra Bergeland vgs sammen med lærer
KUNST: Vi gleder oss til kunstutstilling med temaet "fremtidens bolig". (Foto: Jofrid Åsland, NSCC)Har du tenkt på hvordan fremtidens boliger vil se ut? Det skal iallfall disse elevene få tenke skikkelig gjennom. De er elever ved Bergeland videregående skole, og skal stille ut kunstverkene sine i HelseCampus Stavanger under arrangementet "Bolig for livet". Elevene er fra vg3 og tar faget kunst, design og arkitektur.

Vi gleder oss til å se resultatet!

Påmeldingsskjema


Relaterte dokumenter:

Arkiv