"HelseCampus inviterte til møtet for å høre om behov, utfordringer og å se på muligheter for samarbeid med Rogaland Brann og Redning."

Fruktbart møte i HelseCampus med Rogaland Brann og Redning

HelseCampus inviterte til møtet for å høre om behov, utfordringer og å se på muligheter for samarbeid med Rogaland Brann og Redning. Det resulterte i flere spennende planer.

Mange av prosjektene som pågår i HelseCampus Stavanger og Norwegian Smart Care Lab dreier seg om løsninger for å kunne bo hjemme, selv når helsen gjør det utfordrende. Da er det viktig å tilrettelegge hjemmet slik at det blir minimal fare for brann.

– Nå skal vi samarbeide om å utvikle løsninger og tjenester som gjør det enklere å få dette til. Dagens møte var så spennende at vi bestemte oss for å starte tre prosjekter sammen. Nå blir det full fart i Lab-en framover, sier Marit Hagland, leder for Norwegian Smart Care Lab.

Det var HelseCampus Stavanger som var initiativtaker til møtet.

 – HelseCampus inviterte til møtet for å høre om behov, utfordringer og å se på muligheter for samarbeid. HelseCampus skal være en katalysator for kunnskaps- og næringsutvikling. Det skjer når forskjellige fagmiljøer kommer sammen. Vi fant mange potensielle samarbeidsprosjekter, og lærte mye av hverandre allerede på første møtet, sier Ragne Farmen, Prosjektleder for HelseCampus.

Trygge hjem for alle

Det er sakens kjerne og mål. Det var Marie Forberg Aanestad, leder Trygge hjem hos Rogaland Brann og Redning, som besøkte HelseCampus. Med seg fra staben hadde hun: Frode Strøm, Randi Hetle og Knut Erik Nøttaasen.

Temaer som var oppe til ivrig diskusjon var: trygge hjem, brukerbehov, Empathic Building, planlegging av møter og workshop.

Det ble selvsagt også omvisning i HelseCampus Stavanger. Her finnes store muligheter innen test-, innovasjons- og simulering.  Norwegian Smart Care Cluster fortalte om samarbeidet med HelseCampus, og Tieto EVRY presenterte den digitale plattformen Empathic Building i senteret.

MER INFORMASJON:

Lurer du på hva Empathic Building er?

LES MER:  Her får du presentert Tieto EVRY sin spennende løsning

Vil du vite mer om HelseCampus Stavanger?

LES OGSÅ: Samarbeidsavtalen med Norwegian Smart Care Cluster gir HelseCampus bedre kontakt med næringslivet

Vet du hvordan Norwegian Smart Care Lab jobber?

LES MER: Slik jobber Norwegian Smart Care Lab

Arkiv