"På et eller annet tidspunkt trenger vi hjelpemidler alle mann, spørsmålet er bare når."
- Thomas Falch Eide, ergoterapeut og gründer av Hjelpemiddelpartner
Vis fakta

Selskap: Hjelpemiddelpartner AS

Etablert: 2017

Gründer: Thomas Falch Eide og Fred Bjørnson (medgründer)

Produkt: Velferdsteknologi & Innovative hjelpemidler

Web:

www.hjelpemiddelpartner.no

www.velferdsbutikken.no

Media: medieomtale

– Eldrebølgen kommer ikke – det er havet som stiger!

Det sier ergoterapeut og gründer av Hjelpemiddelpartner Thomas Falch Eide. Hjelpemiddelpartner AS er en innovatør i det norske hjelpemiddelmarkedet og har tatt innover seg at «havet stiger».

– Det blir ikke en eldrebølge, men en varig endring vi skal leve med, utdyper Falch Eide.
Etter mange år i hjelpemiddelbransjen starta han eget selskap. Et viktig mål var å løse nye utfordringer, ikke bare forbedre eksisterende produkter. Med støtte fra Innovasjon Norge styrte han skuta helt alene, men det gikk ikke lenge før han fikk med seg en gammel kollega. I dag er de seks ansatte, og driften suser avgårde.

DUSJE ALENE: Mange så for seg et bilvask med mange program og drog på smilebåndet når Hjelpemiddelpartner først presenterte kroppstørker og kroppsvasker. Nå leverer de disse produktene til alle landets hjelpemiddelsentraler. (Alle foto: Hjelpemiddelpartner)

Visjon - aktive liv

Falch Eide møter ofte historier om helsepersonell som sliter seg ut og blir sykemeldt, pårørende er frustrerte og brukeren selv har fortsatt et stort ønske om å klare seg selv.

– På litt over tre år har selskapet lansert mange nye innovative løsninger som gjør at pleiebehovet for eldre og personer som lever med funksjonsnedsettelser blir redusert, forteller gründeren.

Firmaet som begynte med en ergoterapeut er i dag et robust firma med flere ansatte og en tydelig visjon:

"Å arbeide for å levere velferdsteknologi og innovative hjelpemidler som gjør at flere kan leve sine aktive liv med verdighet."

Vil du ha en fremmed i dusjen?

For en tid tilbake var det ingen i Norge som hadde hørt om kroppstørker og kroppsvasker. Mange så for seg et bilvask med mange program og drog på smilebåndet når Hjelpemiddelpartner først presenterte produktene.

– I dag ha vi levert disse løsningene til alle landets hjelpemiddelsentraler, og vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger fra både barn og voksne. Personer som lever med ALS, Parkinsons, MS, KOLS, slag, CP eller andre utfordringer har fortsatt et ønske om å klare seg selv. Svært få setter pris på å få dusjet kun en gang hver 14. dag og få hjelp av noen de kanskje ikke kjenner. Det handler om verdighet, sier Falch Eide.

Han mener det er avgjørende å gå «all in» på løsninger som fungerer, ta godt vare på gode innspill og tilpasse løsningene.

LØFT: Denne stolen hjelper deg opp ved å løfte seg når du lener deg fram.Den bærer navnet "Active Easyriser". Det er den eneste løftestolen i verden som ikke går på strøm.


Selvstendighet uten fjernkontroll

I samarbeid med en svensk møbelprodusent har Hjelpemiddelpartner AS vært med å utvikle den eneste løftestolen i verden som ikke går på strøm. Denne er svært intuitiv og kan brukes helt uten hjelp av fjernkontroll. Stolens løftefunksjon blir aktivert når brukeren av stolen lener seg forover.

– Dette er en fantastisk løsning for alle de som ikke klarer å reise seg og har nedsatt syn, motorikk eller kognitive vansker. Stolene leveres også i dag til landets hjelpemiddelsentraler, og mange institusjoner har nå fått øynene opp for denne. Dette er en fantastisk nyvinning som reduserer belastning på helsepersonell, og gjør brukeren mer selvstendig, erfarer gründeren.

Felles mål for alle produktene

– Alle våre produkter er valgt ut med det samme formålet. Flere skal kunne klare seg selv i hverdagen, sier han.

Et annet spennende produkt i sortimentet Hjelpemiddelpartner er robothansker, som gir brukere med nedsatt kraft i hender muligheten til å gripe igjen.

– Vi har også lasere som gjør at brukere med Parkinsons kan klare å gå bedre, og reduserer mulighet for å falle. Felles for alle våre løsninger er at de er svært godt tatt i mot i markedet. Dette er selvsagt ikke tilfeldig, opplyser Falch Eide.

Hjelpemiddelpartner jobber er ikke for å utbedre løsninger som finnes, men løse de utfordringene som ikke er løst.

– Dette gjør vi best i dialog med gründere, brukere og basert på våre erfaringer i markedet. Derfor ønsker vi å komme tidlig på banen, sier han.

LASER: Her ser du hvordan laser kan hjelpe mennesker med Parkinsons.


LES OGSÅ: U-GO er en av bedriftene som er tilknyttet Hjelpemiddelpartner. Dette er en herlig fortelling om et spennende produkt, og hvordan Norwegian Smart Care Cluster kobler aktuelle medlemsbedrifter.

Her får du historien om Ledsagerbøylen: U-GO fikk distribusjonspartner gjennom klyngen

Vi ønsker å ha fokus på at folk skal klare ting selv. «Eldrebølgen» som alle snakker om kommer ikke. Det er havet som stiger. Befolkningen blir eldre og har gjerne sammensatte utfordringer. Alt fra å åpne lokket på syltetøyet til å få hjelp i stell. Våre løsninger vil avlaste institusjoner og helsepersonell i fremtiden, samtidig som flere kan bo lenger i eget hjem.

Thomas Falch Eide, Hjelpemiddelpartner

GRÜNDER: Men ikke uten erfaring. Thomas Falch Eid er ergoterapeut. Etter mange års erfaring inne hjelpemiddelbransjen startet han eget selskap. Målet er å bidra til at nye utfordringer kan løses.

En annerledes nettbutikk

Du har sikker opplevd at du ikke får åpne skinkepakken, eller at badegulvet er glatt.

- På et eller annet tidspunkt trenger vi hjelpemidler alle mann, spørsmålet er bare når. Derfor har vi også lansert en nettbutikk. Der andre er opptatt av å gjøre dette sømløst og få minst mulig kundekontakt, går vi andre veien, forteller Falch Eide.

Han vet at det er ikke alltid like enkelt for eldre eller en person med nedsatt motorikk å legge inn kortnummer, eller å hente pakken på posten selv. I dag har Hjelpemiddelpartner en erfaren sykepleier som gir veiledning til de som ringer. Sykepleieren kan legge inn bestilling, sende pakken helt hjem og legge faktura i esken.

- Velferdsbutikken.no skal være enkel for kunden. Det er ikke sikkert vi tjener de store summene på nettbutikken akkurat nå, men vi vil heller satse på kvalitet og kompetanse i et økende privatmarked, sier Falch Eide.

Han tror det er avgjørende å ufarliggjøre hjelpemidler, og holde fokus på problemstillingene vi møter i stedet for det å bli gammel.

Vil ha det gøy på jobb

Du finner alle løsningene til Hjelpemiddelpartner utstilt på de største utstillingene for velferdsteknologi i Norge. Selskapet leverer utstyr til både Norge og Danmark. Målet er at Hjelpemiddelpartner skal være synlige og tilgjengelige.

- Selskapet har vært sunt og vokst i rett tempo hele veien. Jeg har et håp om at de som sitter og utvikler hjelpemidler i et mørkt rom helt alene tar kontakt med oss. Det skal ofte små justeringer til for at en løsning kan hjelpe enda flere, drømmer mannen bak Hjelpemiddelpartner og legger til:

- Dersom vi klarer å ta godt vare på våre kunder i fremtiden, løse nye utfordringer og fortsatt ha det gøy på jobb, så vil dette eventyret fortsette!

Det er nemlig noen av det viktigste mener han - å ha det gøy på jobb.


HOVEDBILDE: Daglig leder Thomas Falch Eide (t.v.) og salgssjef Fred Bjørnson hos Hjelpemiddelpartner.

Arkiv