"Vi ser at det er fine synergieffekter av å være medlem i klynga, bant annet det å bli koblet sammen med relevante bedrifter."
- Thomas Falch Eide, Hjelpemiddelpartner

Selskap: U-GO Products AS

Etablert: 2019

Gründer: Marianne Hebnes

Produkt: Ledsagerbøyle for funksjonsnedsatte

Web: www.u-go.me

Media:

Patentstyret -Lær av andre

TV Vest - Verdens første ledsagerbøyle

Aftenbladet - Håp i en bøyle

Bygdebladet - U-GO to New York

Bygdebladet - Det har kostet blod, svette og tårer

U-GO fikk distribusjonspartner gjennom klyngen

Det var en gang to bedrifter som fant hverandre gjennom medlemskapet i Norwegian Smart Care Cluster. Slik starter et nytt kapittel i historien til selskapet U-GO. Dette må vi kunne kalle ekte klyngemagi.

– Jeg har vært på evig jakt etter å finne den rette salgspartner, sier Marianne Hebnes, gründer av selskapet U-GO.

Bedriften hennes ble medlem av Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) i vår. Gründeren lente seg fram og spurte Arild Kristensen om han kunne koble henne med aktuelle samarbeidspartnere. Det var starten på samarbeidet mellom U-GO og Hjelpemiddelpartner.

– Etter første møte med Hjelpemiddelpartner føltes det helt rett å samarbeide med dem, sier Hebnes. Hun sammenligner opplevelsen med dateing, der begge parter føler de har møtt den rette.

SALG: Da helseklyngen var på besøk tikket dette bildet inn på telefonen til Marianne Hebnes. Første produkt solgt av distrubusjonspartneren Hjelpemiddelpartner. (Alle foto: Jofrid Åsland)

En bøyle med mening

NSCC har tidligere beskrevet medlemsbedriften U-GO, som har utviklet verdens første ledsagerbøyle. Bøylen kan blant annet hjelpe funksjonsnedsatte når de skal ut på tur med ledsager, derav tilnavnet "Ledsagerbøylen".

Da coronaviruset endret hverdagen og verden var Hebnes usikker på hvordan framtida til selskapet skulle bli. Hun var på jakt etter den rette partneren å entre markedet sammen med. Hun ønska seg en partner som var interessert i å få produktet ut i salg med kunnskaper innen hjelpemiddelbransjen.

– Hjelpemiddelpartner treffer på alle mine parameter, og alt bare klaffer. Samtidig så ser jeg mer på dem som en salgspartner eller salgsagent enn en distubusjonspartner. Målet til Hjelpemiddelparter er nemlig ikke å ha flest mulig produkter, men færre produkter med mye kunnskap rundt. Det føles som jeg har fått en egen salgsagent i selskapet mitt, slår Hebnes fast.

LES OGSÅ: U-GO er verdens første ledsagerbøyle

Hør Marianne Hebnes fortelle om gründerlivets utfordringer og hvordan NSCC har hjulpet selskapet hennes.


Vil løfte gründerbedrifter

– Vi synes dette er kjempespennende. Marianne Hebnes har tatt en utfordring i samfunnet, og løst den, sier Thomas Falch Eide.

Han er dagligleder og ergoterapeut i selskapet Hjelpemiddelpartner. Han mener gründeren av selskapet U-GO har begynt produktutviklingen i rett ende.

Hjelpemiddelpartner er også medlem av helseklynga Norwegian Smart Care Cluster.

– Vi ser at det er fine synergieffekter av å være medlem i klynga, blant annet det å bli koblet sammen med relevante bedrifter. Produktet til U-GO er akkurat innen det feltet vi retter oss mot, sier Falch Eide.

Hjelpemiddelpartner er en norsk iverksetter-bedrift og leverandør av velferdsteknologi og innovative hjelpemidler. Målet til bedriften er å løfte fram gründere med gode produkter, som er funksjonelle for både helsepersonell, pårørende og brukeren selv.

– Det nytter ikke å ha en god løsning hvis ingen vet om den. Denne historien er et eksempel på supert klyngesamarbeid. Tusen takk til dere i klynga som har kobla oss sammen, sier Falch Eide

Leder i NSCC, Arild Kristensen, er enig i at dette er et nydelig eksempel på hvordan klynga kan bidra til utvikling og samarbeid.

– Den som lener seg fram og deltar har mye å hente som medlem i en klynge. Dette er to bedrifter som er aktive i klynga, og nå skaper de noe sammen, sier Kristensen.

NYTT FOKUS: Avtalen med Hjelpemiddelpartner gjør at Marianne Hebnes kan begynne å fokusere på salg av produktet i utlandet, og det er som hun sier selv "big deal".

LOKAL PRODUKSJON

Ikke nok med at medlemsbedriftene U-GO og Hjelpemiddelpartner har funnet tonen. U-GO samarbeider også med en annen medlemsbedrift av klyngen, Attende AS. Både U-GO og Attende holder til i Stavangerregionen, mens Hjelpemiddelpartner holder til i Sandane.

" Vi er så glade for at vi kan være med på dette lille gründereventyret gjennom å produsere U-GO Ledsagerbøylen. Attende og U-Go deler samme mål om inkludering av mennesker med funksjonsnedsettelser."

Det skrev Attende på sin Facebookside i forbindelse med nyheten om at ledsagerbøylen kan søkes om gjennom NAV Hjelpemiddelsentral.

LES MER OM ATTENDE: Målet er en verdifull jobb til alle

Arkiv