event

Åpent møte

09

mars 2022

Suksessfull implementering og effektiv opplæring av e-helse og velferdsteknologi

Coronaviruset har ført til digitalisering i ekspressfart. Men hva skal til for å lykkes med opplæring og implementering av nye teknologiske løsninger?

Hva: Seminar og workshop

Tid: 9. mars fra kl. 10 - 14

Sted: EITRI Innovasjonssenter, Haukelandsbakken 31 (Bergen)

Målgruppe: Kommuner, helseforetak og andre som leverer helse- og omsorgstjenester. Leverandører som ønsker å lære mer om utfordringer og behov i kommunene i forhold til opplæring ved implementering av nye løsninger

Seminaret er gratis, med lunsj inkludert.

Alle som leverer helse- og omsorgstjenester må forholde seg til en jevn strøm av nye digitale løsninger fremover. Bak denne strømmen ligger store investeringer i form av tid, ressurser og kapital. På den andre siden av implementeringen forventer vi gevinster. Men å putte en digital løsning inn i en etablert arbeidsprosedyre, og forvente at det flyr av seg selv, fungerer ikke alltid godt.

Implementering handler ikke bare om systemer og devicer, det handler også om menneskene som skal bruke teknologien i sin arbeidshverdag. En ny løsning er ikke hele svaret på utfordringene. Vi må også jobbe annerledes, tenke annerledes, og føle oss trygge på teknologien for at det skal fungere og gi full effekt.

Hvordan kan vi bidra til å gjøre helse- og omsorgsektoren bedre rustet for å ta imot og anvende ny teknologi i tjenesten? Hvordan kan vi øke de ansattes evne til å ta imot nye løsninger, slik at de raskere blir tryggere på teknologien som rulles ut?
Høgskulen på Vestlandet (HVL)
, E-helse Vestland, Vaksdal kommune og Norwegian Smart Care Cluster inviterer deg til seminar og workshop hvor vi skal se nærmere på disse spørsmålene. Med utgangspunkt i resultatene fra det europeiske samarbeidsprosjektet DISH (Digital & Innovation Skills in Health) skal vi presentere 3 nye verktøy som er testet ut både i norsk og europeisk kontekst:

  • Et planleggingsverktøy
  • Et konsept for ferdighetstrening
  • Et verktøy for planlegging av kompetansevurdering

    Verktøyene er basert på en helhetlig tilnærming til digital ferdighetstrening for å fremme vellykket teknologiimplementering i helsesektoren.


    Agenda:

    • 10.00 Velkommen v/ HVL
    • 10.10 Introduksjon til verktøykassen i DISH, v/stipendiat HVL Susanne Eriksen
    • 10.30 Erfaringer fra Vaksdal kommune v/Anita Lønnebakken Sævild
    • 10.45 Erfaringer fra Bjørnafjorden kommune v/Åshild Øvrebotten
    • 12.00 Samarbeid kommune - sykehus: Erfaringer fra Danmark, v/stipendiat HVL Susanne Eriksen
    • 12.15 Hvordan kan vi som leverandør bidra til å sikre god og varig opplæring, v/ Roald Kvam, Motitech
    • 12.40 Workshop/gruppearbeid
    • 13.40 Oppsummering og takk for i dag


    Relaterte dokumenter:

    Arkiv