event

Åpent møte

21

oktober 2021

Finn kursen for din idé

Reisen fra idé til marked er lang og krevende. Da er det viktig å sikre at det finnes et behov for løsningen du utvikler. Sammen med brukere og innbyggere kan utvikling skje raskere og mer målrettet. Lær mer om mulighetene samskaping gir.

Er det behov for løsningen du utvikler? Det er et viktig punkt å avklare tidlig i utviklingsløpet. Samskaping med «vanlige folk» gir en helt ny dimensjon til utviklingen av nye løsninger og produkter. I stedet for at innbyggere og brukere bare blir brukt som informanter kan de involveres i prosessen. Du vil få høre mer om hvordan Norwegian Smart Care Lab jobber med akkurat dette. Samtidig får du også muligheten til å komme i kontakt med eksperter og fagpersoner knyttet bedriftsutvikling.

Gjennom utviklingen av Norwegian Smart Care Lab har Marit Hagland vært vitne til hvor mye planlegging i tidlig fase påvirker tempoet og retningen av et utviklingsløp. Denne kunnskapen vil hun veldig gjerne dele. Hun skal fortelle om konseptet brukerkafé. Der innbyggere fra relevante grupper bli invitert med i brukerpanel for å samskape. Denne metoden egner seg for alle faser av et utviklingsløp.

– Det lureste du kan gjøre er å teste ideen din så tidlig som mulig. Det å få tilbakemeldinger fra kunder og reelle brukere på ditt konsept tidlig reduserer risikoen og kostnader i videre utviklingsløp. Bli med oss i webinar og lær hvilke teknikker du kan benytte for å finne kursen for din ide, sier Marit Hagland, leder av Norwegian Smart Care Lab.

En del av utviklingen går ut på å definere målgruppen. Her skal Eirik Penne, leder for strategisk design hos Inventas fortelle om hvordan du prioriterer riktig for å sikre attraktivitet og lønnsomhet i produktutvikling.

Det handler jo om å skape WOW-øyeblikket! Hogne fra selskapet These Ways lærer oss hvordan vi får til det gjennom konseptutvikling, visjonsworkshop og hvordan man finner WOW-øyeblikket i en ny tjeneste.

Det finnes utallige spørsmål i den spede start. Målet vårt er at du vet hvor du kan lete etter svaret på disse spørsmålene etter webinaret:

  • Har din produktide forretningspotensiale?
  • Er det behov og betalingsvillighet i markedet?
  • Dekker løsningen eller produktet et reelt behov hos målgruppen?

VIL DU VITE MER? Her finner du mer informasjon om idé- og utviklingsfasen


OPPTAK FRA WEBINARET SER DU HER:

  • Presentasjoner og kontaktinformasjon finner du under

HVA: Webinar om tidligfase utvikling

NÅR:
21. oktober kl. 13.00 til 14.00

HVOR:
Digitalt (du får tilsendt lenke ved påmelding)

HVEM:
I regi av Norwegian Smart Care Lab i samarbeid med These Ways og Inventas

HVORDAN: Påmelding, gratisProgram

under utvikling:

13:00-13:05 "Velkommen" v/ Jofrid Åsland, Norwegian Smart Care Lab, kommunikasjonsansvarlig - Kontaktinformasjon: jofrid@valide.no

13:05-13:20 "Slik høster du markedsinnsikt i helsesektoren." v/ Marit Hagland, leder av Norwegian Smart Care Lab - Kontaktinformasjon: marit.h@valide.no

13:20-13:35 "Hvem skal synes det er en god idé? Hvordan prioritere riktig og tenke attraktivitet og lønnsomhet i tidlig fase av produktutviklingen." v/ Hanna Poranen, Business designer hos Inventas - Kontaktinformasjon: hanna.poranen@inventas.no

13:35-13:50 "WOW-øyeblikket! Hogne skal fortelle om spennende aktviteter som konseptutvikling, visjons workshop og hvordan man finner WOW-øyeblikket i en ny tjeneste." v/ Hogne Gjersvik, designer og grunnlegger av These Ways - Kontaktinformasjon: hogne@theseways.no

13:50-14:00 Spørsmål og avslutning v/Jofrid Åsland

LES MER: Her får du informasjon om Invetas sin strategisprint

LES OGSÅ: These Ways hjelper med konspetutvikling


Påmeldingsskjema


Relaterte dokumenter:

Arkiv