Investorer satser på smittevernteknologi

Selskap: Resani

Nettside: https://www.resani.com/

Kine Norland, Head of Growth og CEO Per Ivar Selvaag i Resani. (Foto: Resani)

Investorer satser på smittevernteknologi

Helseteknologiselskapet Resani AS henter 15 millioner kroner i frisk kapital, og får DSD på laget.

(Tekst: Hilde Garlid og Kine Norland)

I et pilotprosjekt ved Sunnaas sykehus høsten 2022 førte Resani sin løsning til at flere ansatte oppfylte kravene rundt håndhygiene med en økning fra hele 25% til 92% under prosjektperioden. Med disse resultatene kan vi i fellesskap jobbe mot en fremtid fri for sykehusbakterier. Det vil spare liv og redusere sykefravær; som igjen styrker grunnbemanning ved helseinstitusjoner.

Resani AS flyttet fra Oslo til Stavanger i 2021, og teamet er nå lokalisert i Stavanger og Bergen. Selskapet har totalt 10 ansatte og er i vekst. TD Veen er majoritetseier, og Resani har nå to lokale investorer på eiersiden.

- TD Veen er godt fornøyd med å få DSD som medinvestor. De vil bidra med kunnskap, nettverk og kompetanse som bistår Resani i den videre veksten, sier Øyvind Schanke, investeringsdirektør i TD Veen og styreformann i Resani.

- Kapitalen skal brukes til kommersialisering og produktutvikling, sier Per Ivar Selvaag, CEO i Resani. Selvaag kommer fra stillingen som leder for Human Centered Design i Equinor, Data Science, og har fra før bakgrunn som leder for Bay Area (California) basert konsulentselskap, samt lang erfaring som design leder for flere anerkjente bilselskap.

Om DSD

Familieeide DSD er et veletablert og tradisjonsrikt Stavanger-selskap som tar langsiktige, strategiske posisjoner i lovende selskaper, og som har investeringsfokus blant annet innen helseteknologi. DSD investerer innenfor fire hovedområder, hav, mobilitet, reise og helse.

Investeringsdirektør i DSD, Kjartan Melberg. (Foto: Thomas Haga)


- Med Covid-19 pandemien frisk i minne vil behovet for å sikre god smittekontroll bli enda viktigere både i Norge og resten av verden i årene som kommer. Vi i DSD synes Resanis innovative dispenserprodukter innen hånddesinfeksjon utmerker seg som både unike og attraktive, og selskapet passer godt inn i DSDs satsingsområde innenfor helserelaterte tjenester, sier Kjartan Melberg, investeringsdirektør i DSD.

Anbefaler EIRA-akseleratorprogrammet

Både Resani og DSD er aktive medlemmer av Norwegian Smart Care Cluster. Nylig var Resani med i akseleratorprogrammet EIRA, noe de var meget fornøyd med

- Vi fikk utrolig mye igjen av å være med i dette programmet, spesielt samlingen om kapitalinnhenting hvor vi fikk mange nyttige tips og informasjon om hvordan og hva investorer ser etter. Jeg kan varmt anbefale EIRA, sier Kine Norland, Head of Growth i Resani.

EIRA er et spisset vekstprogram med fokus på helse. Gjennom 6 måneder jobber bedriften med ulike tematikk og egne utfordringer innen alt fra kapital, vekststrategi og internasjonalisering. Programmet kjøres som en kombinasjon av felles samlinger og skreddersydde aktiviteter.

– Skreddersøm for hver bedrift ser vi er viktig. Samtidig kommer vi til å finpusse på noen detaljer basert på tilbakemeldinger fra bedriftene, slik at programmet blir enda bedre, sier Therese Oppegaard som leder EIRAccelerator.

LES MER OG SEND DIN SØKNAD TIL EIRA HER

Arkiv