"– EIRA er en spissa akselerator med fokus på helse. Vi jobber med bedriftenes utfordringer innen alt fra kapital, vekststrategi og internasjonalisering."
- Camilla Finnseth, EIRA
Vis fakta

Hva er EIRA?

  • En digital akselerator for helsenæringen
  • Vekstprogrammet er geografisk uavhengig og spisset bedrifter i helsenæringen
  • Programmet er for vekstbedrifter i tidlig fase innen digital helse, velferdsteknologi og medtech
  • Målet for EIRA er å bygge flere sterke helseselskaper som bidrar til verdiskapning gjennom norske arbeidsplasser og eksport

VIL DU VITE MER? Mer om EIRA finner du på prosjektets egen side. Her finner du også en prosjektblogg som blir oppdater gjennom hele programmet: TIL NETTSIDEN

SKREDDERSØM: Disse damene syr sammen et skreddersydd opplegg for bedriftene som deltar i vekstprogrammet EIRA. (Foto: Turid Gunstead, lærer ved Fagskolen Rogaland og Jofrid Åsland, kommunikasjonsansvarlig NSCC)

Skreddersøm og test i lab gjør vekstprogrammet EIRA unikt

– Vi tilbyr et unikt vekstprogram for tidlig vekstselskaper med løsninger innen velferdsteknologi, digital helse og medisinsk teknologi, forteller Camilla Finnseth.

Tekst: Sunniva Tighe, praksisstudent hos Norwegian Smart Care Cluster og Lab

Det digitale vekstprogrammet EIRA tilbyr blant annet individuelle løp i Norwegian Smart Care Lab som blir skreddersydd etter bedriftens behov. Camilla Finnseth er ansvarlig for lab i EIRA.

– EIRA er en spissa akselerator med fokus på helse. Vi jobber med bedriftenes utfordringer innen alt fra kapital, vekststrategi og internasjonalisering, sier Finnseth.

Programmet går over et halvt år og har oppstart i oktober 2022. Gjennom programmet vil bedriftene få økt kunnskap om bedriftsutvikling i helsekontekst. Det er Norwegian Smart Care Cluster som står bak vekstprogrammet i samarbeid med Validé, Norway Health Tech og Aleap.


Ny runde av EIRA – få plasser igjen

– Søknadsfristen er 30.september. Det er kun få plasser igjen på programmet. Har du og din bedrift ambisjon om å bli større, vær rask med å søke! Sier Therese Oppegaard, forretningsutvikler i Norwegian Smart Care Cluster og leder av EIRA.

I 2021/2022 deltok seks bedrifter i første runde av programmet. Nå er ny og forbedret runde av programmet like rundt hjørnet.

– Vi kommer til å videreføre mye av det som har vært suksessfullt i neste runde av EIRA. Skreddersøm for hver bedrift ser vi er viktig. Samtidig kommer vi til å finpusse på noen detaljer basert på tilbakemeldinger fra bedriftene, slik at programmet blir enda bedre, forteller Therese Oppegaard.

NYTT OPPTAK: Vil du bli med på neste runde av EIRAccelerator? Søk her!

LURER DU PÅ NOE? Kontakt Therese her.


God nytte av testing i lab

Bedriftene som deltok i forrige runde gir gode tilbakemeldinger. Bruk av lab blir trukket frem som positivt og nyttig. Selskapet ShieldME er en av bedriftene som har testet sin løsning i Norwegian Smart Care Lab.

– Vi har fått veldig god nytte av lab-arbeidet. Det var veldig nyttig å teste med Fagskolen Rogaland og studenter som jobber som helsepersonell, forteller Henriette Bjørn som er medgrunnlegger og daglig leder av selskapet ShieldME.

LES MER OM SHIELDME HER

Marit B. Hagland, leder av Norwegian Smart Care Lab og har lang erfaring med bedriftsutvikling og testlab.

– Testing bidrar til å utvikle tjenester og løsninger som brukerne faktisk trenger. Tidlig testing i lab kan styre bedriften i riktig retning i tidlig fase av utviklingen, sier hun.

Programmet øker bedriftens kunnskap i et helhetlig perspektiv ut fra kartlegging av bedriftens styrker og utfordringer. Gjennom EIRA jobber bedriftene på ulike dimensjoner knyttet til selskapsutvikling, som kunder, marked, forretningsmodell, regulatoriske krav, vekst, internasjonalisering og kapital.


Ny runde starter opp i oktober

– Vi er tilknyttet et sterkt fagmiljø, og vårt mål er å hjelpe selskapene i riktig retning. Blant annet med koblinger med relevante ressurspersoner i industrien. Nå skal vi snart i gang med andre runde av EIRA. Er du nysgjerrig på å vite mer? Ta kontakt! Sier prosjektleder Finnseth

Arkiv