"Vi har allerede blitt kontaktet av flere investorer som melder sine interesser for å bidra i emisjon. Jeg tror det er veldig positivt både for gründermiljøer og investorsiden å samle så mye kunnskap og kompetanse i en sal."
- Jesper Algaard, gründer av Venn om Demo-Day under Innovasjonsuken OPP
Vis fakta

HVA ER INNOVASJONSUKEN OPP?

OPP er en årlig feiring av entreprenørskap, i tett samarbeid med lokale samarbeidspartnere. Vi vet at det er utrolig mange spennende initiativ og løsninger på Vestlandet som ikke får den oppmerksomheten som disse fortjener. Vi håper at OPP kan være en plattform for nettverksbygging, kompetansedeling og framsnakking, står det på festivalens nettside.

LES MER: Her finner du mer om festivalen

FULL FRES: – Det var så klart et høydepunkt at vi vant pitche-konkurransen. Det er utfordrende å formidle noe man brenner for på bare fire minutter, så det var fantastisk deilig å få frem budskapet om hva vi gjør og hvor betydningsfullt vi tror Venn kan bli, sier Jesper Algaard, gründer av Venn. Her sammen med Tone Skår, avdelingsleder NSCC Vestland (t.v.) og Kristin Odfjell, investor og medlem av styringsgruppa til NSCC (t.h.). (Foto: Frida Urheim Kommunikasjonsrådgiver VIS.)

Innovasjonsuken OPP er en festival for innovasjon og nettverk

– Denne uka er en feiring av vårt arbeid med utvikling av nye gode løsninger, der bedriftene våre får vist seg fram, sier Tone Skår, leder av Norwegian Smart Care Cluster Vestland.

Tekst: Jofrid Åsland, kommunikasjonsansvarlig Norwegian Smart Care Cluster


Alle som ønsker å bidra på OPP, kan melde opp sine egne arrangement. Klyngen var aktivt med på en rekke arrangementer under festivalen i Vestland. Programmet var spekka med innhold som bygger opp under entreprenørskap, innovasjon og nettverk.

– Denne uka er en feiring av vårt arbeid med utvikling av nye gode løsninger, der bedriftene våre får vist seg fram, blant annet på arrangement som Demo DAY, sier Tone Skår, leder av Norwegian Smart Care Cluster Vestland.


Pitchefest med god effekt

21. september var det pitchefest på Marineholmen. 28 utvalgte selskaper fra ulike bransjer fikk presentere sine ideer for en fullsatt sal av investorer. VIS, Connect og NCE Finance Innovation. Med på laget er også partnere som DNB, Eviny Venture, NSCC og GC Rieber, i tillegg til en rekke andre støttespillere, opplyser Demo-Day på sin nettside.

I år var det også etablert et samarbeid mellom Demo Day Vestland og Norges største pitchekonkurranse, 100 Pitches. En jury, ledet av Maria Bøthun fra DNB, stemte frem to selskaper som utmerket seg med sine pitcher. Årets vinnere var Gameflow og Venn, som begge gikk videre til finalen i 100 Pitches.

– Det var så klart et høydepunkt at vi vant pitche-konkurransen. Det er utfordrende å formidle noe man brenner for på bare fire minutter, så det var fantastisk deilig å få frem budskapet om hva vi gjør og hvor betydningsfullt vi tror Venn kan bli, sier Jesper Algaard, gründer av Venn, og legger til:

– Vi har allerede blitt kontaktet av flere investorer som melder sine interesser for å bidra i emisjon. Jeg tror det er veldig positivt både for gründermiljøer og investorsiden å samle så mye kunnskap og kompetanse i en sal. Da oppstår det noe som er større enn de enkelte delene, sier han til Demo-Day.

Venn er medlem av Norwegian Smart Care Cluster, og jobber for å bekjempe ensomhet.

LES MER: Vil bekjempe ensomhet med vennskap

LES OGSÅ: Se opptak av årets pitcher under Demo-Day


Datadrevet innovasjon

– Under OPP dykka vi ned i datadrevet innovasjon med Datathon i Eitri og Tekprat, sier Skår

Hun anbefaler en titt innom opptaket fra Tekprat med temaet "Datadrevet innovasjon i helsesektoren".

SE OPPTAK: TEKPRAT


Alrekdagane gikk parallelt

Kan nye arenaer for praksislæring avlaste helse- og omsorgssektoren? Det var spørsmålet under et annet arrangement klyngen bidrog til under det Alrekdagane som gikk parallelt med Innovasjonsuken OPP. Deltakerne fikk bli kjent med hvordan utdanning sikrer praksis i studiene utenfor helse- og omsorgstjenestene.

– Dette har vært en utrolig kjekk uke. Jeg skulle bare ønske at jeg hadde rukket å delta på enda flere av de interessante arrangementene. Jeg gleder meg til neste år! sier Skår.

Da er det bare å begynne å glede seg til neste år, og Innovasjonsuken OPP 2023.

Arkiv