"Vi ser at våre ansatte opplever en meningsfull og aktiv pensjonisttilværelse, og ikke minst er de et viktig bidrag til samfunnet."
- Gudrun Jebsen fra Seniorene
Vis fakta

VIL DU BLI EN SENIOR?

Å ha noe å være opptatt av, treffe folk som er i samme situasjon og samtidig få lønn som gjør at man kan unne seg litt ekstra – på toppen penger 😊

Dette får du gjennom Seniorene. SE HER


EN TJENESTE?

Seniorene hjelper til med det meste. Kundene er både bedrifter, sameie/borettslag og privat personer.

«Alle som arbeider i Seniorene er kvalitetssikret og referanse sjekket. Du kan være trygg på at det er en seriøs og flink person som kommer, skriver Seniorene på sin nettside.»

MER INFORASMJON


HVEM ER SENIORENE?

Seniorene AS er et ideelt selskap, som ble startet i 2016. I mars 2020 skiftet selskapet navn fra Senior AS til Seniorene AS. Ideen bak selskapet er å koble unge pensjonister med de som ønsker hjelp til å få utført småjobber.

Seniorene ønsker å lette overgangen fra full jobb til pensjonist, ved å kunne tilby meningsfylt arbeid til arbeidsglade unge pensjonister. Det er viktig for alle å bidra i samfunnet, også for den som er pensjonist.

«Det er mange oppgaver som er for små for håndverksbedrifter, men likevel viktig å få utført. Målet er å gjøre det trygt og lett å få utført småjobber.»

SE NETTSIDEN: SENIORENE

GIR MENING: Eventyret Seniorene startet så smått da Jan Erik Jebsen drev med eiendomsutvikling. Sammen med kona Gudrun Jebsen startet han Seniorene. (Foto: Privat)

En tjeneste med mange fordeler får du fra Seniorene

En pensjonist kan brukes til så mangt: hagearbeid, vedlikehold, maling, hjelp med datamaskinen eller annet i hjemmet. For å si det enkelt, Seniorene er alt annet enn gretne gubber og gamle kjerringer.

Tekst: Jofrid Åsland, Norwegian Smart Care Cluster


I en artikkel i avisa Dagens Næringsliv (DN) skriver Erna Solberg, partileder for Høyre, under tittelen «Gretne gubber og gamle kjerringer» om mulighetene og ressursene den eldre grade representerer. Hun peker på at andelen eldre mennesker vil øke, og at gruppen har både viktig erfaring og kunnskap. Likevel viser statistikken at mennesker som har rundet 50 år har utfordringer knyttet til å skaffe seg ny jobb.

Solberg løfter fram Seniorene as som et viktig og riktig tiltak for framtida, og formulerer seg slik i DN:

«For det andre ønsker Høyre å støtte opp under flere tiltak som styrker overgangen mellom full jobb og pensjonisttilværelsen, som for eksempel Seniorene as. De kobler unge pensjonister sammen med aktører som ønsker hjelp til å få utført småjobber.»

Norges tidligere statsminister har forstått både effekten og hva Seniorene as jobber for.

LES MER: Her finner du artikkelen «Gretne gubber og gamle kjerringer»


Gjør overgangen til pensjon enklere

– Mange som går av med pensjon blir ensomme i overgangen fra arbeidsliv til pensjonstilværelse, sier Gudrun Jebsen fra Seniorene.

Eventyret Seniorene startet så smått da mannen hennes drev med eiendomsutvikling. Jan Erik Jebsen er blant annet tidligere banksjef i DNB. Flere av hans tidligere kollega spurte om han hadde behov for hjelp med eiendomsutviklingen. De hadde lyst å fylle dagene med meningsfulle oppgaver. Kona Gudrun ble også med på utviklingen. Hun har lang erfaring fra konsulent- og rekrutteringsbransjen.

– Først tenkte vi at Seniorene skulle være sentret rundt Bergen, hvor vi bor, men nå har vi fått hele 13 lokasjoner i landet, forteller Gudrun.

Seniorene kan tilby mange tjenester til de som måtte ønske det. Alt fra klipping av plen og hagearbeid til «mykere» tjenester som besøksvenn. De ansatte er spreke eldre over 55 år.

– Vi ønsker å forlenge den biten av livet der du kan si at du er i arbeid. Samtidig er vi med å holde samfunnshjulene i gang, sier Gudrun.

Rapportene over den demografiske utviklingen i Norge er mange, og den varsla eldrebølgen er allerede begynt å skylle over landet. Helsevesenet mangler tusenvis av ansatte, for ikke å snakke om byggebransjen. Det er i dette gapet Gudrun mener Seniorene as er en viktig brikke.


Kombinerer mening og samfunnsbehov

«Vi gjør hverdagen din litt enklere» er slagordet til selskapet. Det treffer både ansatte og kunder.

Når Gudrun ser over kundelista, finner hun blant annet en stor gruppe av mennesker mellom 40 og 60 år.

– Flere av kundene våre opplever tidsklemma med ansvar for eldre foreldre, full jobb og egne barn. De kjøper gjerne våre tjenester til sine eldre for å lette både tidsklemme og samvittighet, forklarer hun.

Det ligger nemlig ikke til det offentlige å ordne hagearbeid og husmaling for eldre som ikke evner dette selv.

– Vi ser at våre ansatte opplever en meningsfull og aktiv pensjonisttilværelse, og ikke minst er de et viktig bidrag til samfunnet, sier Gudrun.


Når ut til flere gjennom Friskus

På reisen fra å være regional til å favne store deler av landet har Gudrun knyttet viktige samarbeid. Et av dem er med Friskus, som også er medlem av Norwegian Smart Care Cluster.

Spør du google hva Friskus er får du dette svaret: «Friskus.com er en interaktiv aktivitetskalender, med et tverrfaglig samhandlings- og koordineringsverktøy. Her samles alle kommunens aktiviteter og frivillige tilbud – på en plass!»

Gudrun er arbeidende styreleder i Friskus. Hun understreker hvor viktig det er at friske eldre kan hjelpe andre eldre, kanskje spesielt ute i distriktene.

– For alle aldersgrupper, unge og eldre, er det viktig å bidra i et fellesskap. Både i Friskus og Seniorene arbeider vi for at det skal bli bedre for alle å være en del av samfunnet, sier hun.

Et mål løftet av myndighetene gjennom både reformer og stortingsmeldinger er at vi skal bo lenger hjemme, samtidig som vi skal skape pasientens helsevesen.

– Alle vet at samfunnet må omstille seg for å kunne nå disse målene. Det er her Seniorene jobber for å gjøre hverdagen litt lettere, avslutter Gudrun.

Hun får støtte i sin refleksjon fra Erna Solberg (H), her fra artikkelen i Dagens Næringsliv:

«En av de store utfordringene fremover blir å skaffe nok kvalifiserte hoder og varme hender til jobbene her i landet. Enten det er i eldreomsorgen eller i den nystartede tech-bedriften. Det vil ikke stå en nyutdannet 25-åring klar for å søke alle disse jobbene. Flere arbeidsgivere må tenke annerledes. Som samfunn må vi slutte å avskilte folk på grunn av alder. Bak fordommene om gretne gubber og gamle kjerringer, finnes det energiske og kompetente eldre mennesker.»

Arkiv