"Det er veldig kjekt om vi kan bidra med noe. Dessuten synes jeg det er kjekt å bli med på alt mulig."
- Nortrud Stein
Vis fakta

BOLIG FOR LIVET:

Et arrangement i regi av Norwegian Smart Care Lab sammen med Nordic Edge Innoasis, Universitetet i Stavanger og HelseCampus Stavanger på jakt etter svaret på hvordan vi legger til rette for å leve gode liv hver dag.

MER INFORMASJON: SE HER

Her finner du detaljer fra arrangementet og presentasjoner fra foredragsholderne.

FRAMOVERLENT: (F.v.) Beate Ravndal og Nortrud Stein er samstemt. Det nytter ikke å sitte hjemme og klage over at ingen kommer på besøk, det gjelder å lene seg fram. (Foto: Jofrid Åsland, NSCC)

Hvordan skaper vi det gode livet?

Det handler nemlig om å legge til rette for å leve gode liv hver dag. Et liv slik du ønsker å ha det. Beate og Nortrud var nysgjerrige på hvilke hjelpemidler som finnes i en bolig for livet.

Tekst og foto: Jofrid Åsland, Norwegian Smart Care Cluster

– Det er veldig kjekt om vi kan bidra med noe. Dessuten synes jeg det er kjekt å bli med på alt mulig, sier Nortrud Stein.

Sammen med venninnen Beate Ravndal begynner denne duoen å bli kjente fjes i Stavanger-regionen. Smilet sitter løst og refleksjonene kommer rett fra levra. Helt sikkert derfor de er så populære. I regi av Norwegian Smart Care Lab har de deltatt på flere brukertester, blitt intervjuet både på fjernsyn og av aviser. De deler gladelig sine synspunkter rundt digitalisering og hvordan de eldre skal henge med i timen.

Under arrangementet "Bolig for livet" var duoen på plass og lyttet til foredrag, koste seg med god mat, besøkte utstillere og deltok i et forskningsprosjekt.

– Ingen kommer til meg, det gjelder å lene seg fram. Det gjelder også for å holde kontakten med familien, sier Nortrud.

Venninna Beate nikker seg enig, duoen er samstemt. Det nytter ikke å sitte hjemme og klage over at ingen kommer på besøk slår de fast. Ansvaret tar de selv og lever en svært aktiv og sosial pensjonisttilværelse, takknemlige for at helsa spiller på lag.


Foredrag, forskning og utstilling

For å finne flere svar på hva en bolig for livet er inviterte Norwegian Smart Care Lab sammen med Nordic Edge Innoasis, Universitetet i Stavanger og HelseCampus Stavanger til dette arrangementet. Deltakerne fikk foredrag fra både arkitekt, bruker og forsker. Ikke minst viste bedrifter fram sine gode løsninger for et bedre liv hjemme. Blant utstillerne var forskningsprosjektet «Releasing the Power of users» som setter søkelys på brukerrollen ved digitaliseringen av helse. Flere av deltakerne delte sine erfaringer og synspunkt med forskerne.

Arkiv