"Helsen kommer først. Kropp og sinn er eiendeler vi alle burde beskytte aller best. Derfor heier vi på aktører som jobber for å bedre folkehelsen."
- Hans Fredrik Hag, senior forretningsutvikler i Tryg Forsikring
Vis fakta

HVA: Brukertest av Lifeness, et brukervennlig og forskningsbasert selvhjelpsverktøy med persontilpasset oppfølging for suksessfull vektreduksjon og god helse.

NÅR: Oppstart i løpet av mars.

HVEM: Alle kan melde seg på, og i første omgang blir 10 deltakere valgt ut. Dersom du samtykker til det kan du bli kontaktet ved en senere anledning om å teste verktøyet til Lifeness eller Tryg sine helseforebyggende tjenester.

HVORDAN: Du tester ut Lifeness gratis i 1 måned på veien mot å nå dine personlige mål for helsen din, mot at du svarer på et spørreskjema fra Norwegian Smart Care Lab tre ganger i løpet av testperioden.

TIDSPERIODE: Testperioden streker seg fra 1 til 3 måneder etter brukerens eget ønske.

KOSTNAD: Det er gratis å delta i denne brukertesten.

FÅ OPPFØLGING FRA EKSPERTENE FRA LIFENESS:

  • Maria Arlén Larsen: Lege med doktorgrad i oppfølging av overvekt og fedme, lang erfaring med behandling og oppfølging av mennesker som skal ned i vekt og bedre livsstilen sin.
  • Jeanette Roede: Fysioterapeut, kostholdsveileder og livsstilscoach med lang erfaring i oppfølging av folk som ønsker livsstilsendring, vektreduksjon og bedre livskvalitet.


PÅMELDING: Bli med på test (ekstern lenke). Frist for påmelding er 18.03.22.

GOD HELSE: Selskapene Lifeness og Tryg skal samarbeide om å tilby et brukervennlig og forskingsbasert selvhjelpsverktøy for bedre helse. Her ser vi Jeanette Roede fra Lifeness på stand under Helseteknologikonfereansen i 2021. (Illustrasjonsfoto: Jofrid Åsland, NSCC)

Bli med på brukertest og få en sunnere vekt og bedre helse på kjøpet

Ønsker du å gå ned i vekt og få bedre helse? Da har vi et supert tilbud som kan hjelpe deg på veien. Det beste av alt er at det er helt gratis å være med.

Tekst: Jofrid Åsland, kommunikasjonsansvarlig Norwegian Smart Care Cluster
Det er Norwegian Smart Care Lab som gjennomfører denne pilotfasen som en del av vekstprogrammet EIRA accelerator.

Nå kan du melde deg som deltaker til denne spennende brukertesten i regi av Norwegian Smart Care Lab. Det er helt gratis å delta.


Hva innebærer opplegget?

Lifeness er et brukervennlig og forskningsbasert digitalt selvhjelpsverktøy som kombineres med persontilpasset oppfølging for suksessfull vektreduksjon og god helse.

– I Lifeness jobber vi helthetlig og vektlegger fysisk og psykisk helse, fysisk aktivitet og kosthold i oppfølgingen. Det er fokus på måloppnåelse, mestring og motivasjon innenfor disse fire områdene, sier Jenaette Roede fra Lifeness.

Hun er en av ekspertene som følger opp deltakerne. Roede er fysioterapeut, kostholdsveileder og livsstilscoach med lang erfaring i oppfølging av folk som ønsker livsstilsendring, vektreduksjon og bedre livskvalitet. Deltakerne får også oppfølging av Maria Arlén Larsen. Hun er lege med doktorgrad i oppfølging av overvekt og fedme. Larsen har lang erfaring med behandling og oppfølging av mennesker som skal ned i vekt og bedre livsstilen sin.


Hvem kan delta?

Alle som ønsker oppfølging og inspirasjon til å gå ned noen kilo og få bedre helse kan delta i denne brukertesten. Om du er mann eller dame, bor på bygda eller i byen. Her får du hjelp til å gi deg selv den sunne hverdagen.

Brukertesten starter opp i løpet av mars og strekker seg over 1 måned. Deltakeren kan fortsette i et lengre testløp om ønskelig som varer 3 måneder. Deltakerne forplikter seg til å svare på et spørreskjema fra Norwegian Smart Care Lab tre ganger i løpet av testperioden. Du finner påmelding nederst i denne saken.


Hva får du når du bruker Lifeness?

  • Støttende og motiverende oppfølging i et brukervennlig verktøy
  • Mestring og motivasjon med lette og lystbetonte oppgaver
  • Bedre helse og sunnere vekt med fokus på hele deg
  • Inspirerende kunnskap, tips og triks
  • Motiverende resultater og måloppnåelse allerede etter 4 uker


Hvorfor samarbeider Tryg med Lifeness og Norwegian Smart Care Lab?

– Tryg Forsikring har vært medlem i Smart Care Cluster i 2 år fordi vi synes det er viktig å være tett på den utviklingen som skjer innen helse, forebygging og tilrettelegging for de samfunnsmessige utfordringene som helse vil utgjøre i tiden fremover, sier Hans Fredrik Hag, senior forretningsutvikler i Tryg.

Nå velger selskapet å engasjere seg tett på utviklingen av spennende løsninger gjennom labben til helseklyngen. Hag beskriver Tryg som en viktig og stor aktør innen behandling og forebygging av skade. Et av selskapets viktigste løfter til kundene er å sørge for rask og riktig behandling når skaden skjer. Dette gjelder også helserelaterte skader og ikke bare skader på hus, bil og båt som de fleste forbinder med «skader» når man snakker om forsikring.

– Helsen kommer først. Kropp og sinn er eiendeler vi alle burde beskytte aller best. Derfor heier vi på aktører som jobber for å bedre folkehelsen, gjennom å hjelpe mennesker som ønsker å gjøre helsefremmede tiltak eller endringer, sier Hag.

Forsikringsselskapet har klare mål og ambisjoner for folkehelse, og hvordan de kan bidra på en positiv måte for sine kunder.

– Tryg ønsker også å kunne spille en enda mer aktiv rolle i forebygging og tilrettelegging for en bedre helse for våre kunder. Derfor samarbeider vi gjerne med aktører som kan fagfeltet og har teknologi og tjenester som våre kunder kanskje finner både verdifull, inspirerende og helsebringende!


Vekstprogram med brukertest som verktøy

Gjennom praktiske oppgaver og utfordringer får bedriftene individuelt tilpassa utviklingsløp i vekstprogrammet EIRA. Slik får de verktøy til å nå sine mål om vekst.

Bedriften Lifeness har deltatt i Norwegian Smart Care Cluster sitt vektsprogram. Gjennom programmet får bedriftene tilgang til tjenester i labben, og setter opp aktuelle tester tilpassa bedriftens behov.

LES MER: Hvem er Norwegian Smart Care Lab?

LES OGSÅ: EIRA ccelerator - digital akselerator for helsenæringen

Arkiv