"Et annet tiltak er at vi har tatt i bruk ny teknologi i senteret. Selskapet Ventitech benytter teknologi utviklet av NASA for å drepe mikrober i luften."
- Ragne Farmen, prosjektleder HelseCampus

HelseCampus-senteret er åpent – men husk smittevern!

Du er hjertelig velkommen til å bruke HelseCampus. Teknologi som renser luften fra selskapet Ventitech, veiledning for smittevern og loggføring trygger bruk av senteret. – Det er viktig at alle følger smittevernreglene, sier Ragne Farmen.

Farmen er prosjektleder for senteret som byr på supre fasiliteter for innovasjon.
HelseCampus sitt test-, innovasjons- og simuleringssenter stod ferdig til årsdagsmarkeringen med Helseministeren 25. september. Senteret benyttes av mange virksomheter, fra sykehuset, universitetet, Stavanger kommune, Norwegian Smart Care Cluster (NSCC), Validè og andre.

LES MER: – Se hva vi har fått til Bent Høie

Utfordringer knyttet til pandemien

Senterets flerbruksrom og fellesarealer var booket utover høsten, men grunnet Covid-19 pandemiens «runde to» har de fleste av møtene blitt avlyst eller utsatt. Det er vanskelig å samle flere enn noen få personer i sammen.

Farmen har ansvaret for HelseCampus senteret. Hun er opptatt av å ivareta smittevernet slik at senteret kan brukes også under pandemien.

– Det er viktig at alle som bruker senteret følger smittevernreglene. Veiledningen er utarbeidet sammen med NSCC, og er sendt ut til dem som har adgangskort til senteret. Følger vi denne, skal det ikke være problem å bruke senteret, forteller Farmen.

Se smittevernreglene i sin helhet nederst på siden.

De anbefalte tiltakene vil bidra til å begrense smittespredning og eventuelt forenkle smittesporing. Hensikten var å tilrettelegge for smittevernfaglig forsvarlig drift, med dette menes det blant annet at det er utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, at man overholder avstandskrav der det er mulig, at man holder seg hjemme ved symptomer, samt at disse rutinene blir overholdt. Arrangementsansvarlig skal registrere hvem som har vært fysisk til stede. Dette skal gjøres gjennom egne lister, og ved at personene signerer med navn og kontaktinformasjon i besøksloggen ved inngangen i senteret. Kaffemaskinen skal ikke benyttes, og besøkende oppfordres til minst mulig opphold i kjøkkenområdet og andre fellesområder. Rommene reserveres som vanlig gjennom Ipark Booking, og smittevernreglene finnes også på lenken for reservasjon av rom.

Dreper virus med teknologi

– Et annet tiltak er at vi har tatt i bruk ny teknologi i senteret. Selskapet Ventitech benytter teknologi utviklet av NASA for å drepe mikrober i luften. Teknologien ble nylig testet til å reduseres SARS covid-19 viruset med 99 prosent på kun få minutter, opplyser Farmen.

Ventiboksene står på møterom og fellesområder, og er et tiltak for ytterligere å redusere smittefaren i HelseCampus senteret.

Se eget dokument under som beskriver effekten av teknologien til Ventitech.

– Men, det er likevel viktig at alle som bruker senteret følger smittevernreglene om god håndhygiene, holder avstand til andre, og rengjør overflater etter bruk, understreker Farmen.

LES MER: Klyngemedlem satser stort på teknologi som renser luften

HOVEDBILDE: Her er Prosjektleder for HelseCampus Ragne Kristin Farmen sammen med Karoline Mokleiv fra Norwegian Smart Care Lab, som viser frem en av Ventibox i senteret. (Foto: Jofrid Åsland, NSCC)

Arkiv