"Dette er superrelevant for alle våre medlemmer som driver med helseteknologi i hjem."
- Arild Kristensen, daglig leder NSCC
Vis fakta

Innovasjonspartnerskap "Nyskapende pasientforløp"

Sykehuset Østfold gjester Innovasjonspark Stavanger,

Workshop i Måltidets hus 28. august 10.30 til 14.30

Påmelding


Innovative anskaffelser i Rogaland

Seminar i Innovasjonspark Stavanger, Måltidets hus, 4. september 09.30-15.00

Påmelding

Hva trenger du å vite om innovative anskaffelser? To arrangement som gir kunnskapsløft

Har du som forretningsmål å selge varer og tjenester til stat og kommune må du kunne konseptet «innovative anskaffelser».

Akkurat nå har Norwegian Smart Care Cluster to svært så nyttige arrangement, tett på hverandre, som kan oppgradere kunnskapsnivået ditt.

28. august gjester Sykehuset Østfold Innovasjonspark Stavanger på jakt etter samarbeidspartnere til et prosjekt de kaller «Nyskapende pasientforløp».

 

Hvordan kjøper sykehuset?

Sykehuset ser etter partnere som vil utvikle nye løsninger for kreftpasienters hverdag. De inviterer til en halvdags workshop i Måltidets hus der du får vite med om det konkrete behovet, men ikke minst hva som ligger til grunn når Sykehuset Østfold nå jobber med konkurransegrunnlaget for denne anskaffelsen.

Her lærer du med andre ord om innovative anskaffelser i et helt konkret prosjekt.

Ingunn Olsen og Vivi Håheim kommer fra Sykehuset Østfold for å fortelle om behovet de har for å finne nye, teknologiske løsninger slik at kreftpasienter kan få mer behandling og oppfølging i hjemmet.

-Dette er superrelevant for alle våre medlemmer som driver med helseteknologi i hjem. Workshopen gir oss i tillegg kjennskap til og kunnskap om konkurranseformen, samt en mulighet til å treffe mulige samarbeidspartnere, sier Arild Kristensen, daglig leder i Norwegian Smart Care Cluster.

Anskaffelsen fra Sykehuset Østfold vil gjennomføres som et innovasjonspartnerskap og utviklerne vil samarbeide tett med sykehuset og deres pasienter. Derfor kommer også Riche Vestby fra Leverandørutviklingsprogrammet som informere om innovasjonspartnerskap som konkurranseform.

Det vil i tillegg kjøres uformell matchmaking mellom leverandørene som en del av workshopen.

Meld deg på her: Nyskapende pasientforløp, 28. august 10.30 til 14.30


Hva er innovative anskaffelser, egentlig?

Kjenner du deg fersk og utrygg på hvordan du kan bli en innovasjonspartner i det offentlige innkjøpssystemet? Vel, 4. september gir vi i NSCC deg ABC-seminaret i samarbeid med NHO Rogaland.

Dagen er todelt; først en generell innføring før vi deler gruppen og går konkret til verks. Først ut er Charlotte Sørås fra NHO Rogaland med foredragstema «Anskaffelser som drivkraft for regionens utvikling».

Tore Andre Sines fra Nasjonalt program for leverandørutvikling setter så retning og mot i oss med foredraget «Innovative anskaffelser – når behov møter løsninger kan spennende ting skje».

Stavanger kommune tar konkret tak i fenomenet «innovative anskaffelser» og kommer til Innovasjonspark Stavanger for å dele sine erfaringer. Det samme gjør Hege Eiklid fra Innocom AS, som er et selskap med erfaring med å være en innovativ partner med det offentlige.


Hvordan selge og kjøpe innovativt?

Seminaret har både leverandører som vil selge og offentlige ansatte som skal kjøpe som målgruppe.

Etter lunsjen blir det parallellseminarer; ett startprogram om innovative anskaffelser rettet mot selskap som vil komme i kundeforhold til det offentlige, og ett seminar for offentlig ansatte.

Leverandører vil få praktisk innlæring i hvordan de kan selge til offentlige virksomheter, hvordan de kan delta i en innovativ anskaffelse, hva de offentlig kan dele av informasjon i en slik prosess og hvordan selskap kan gå sammen for å levere konsortier. Dette er smart å kjenne til for startups og som vil komme i posisjon til det offentlige helsemarkedet tidlig i sin utviklingsprosess.

Seminaret for offentlige ansatte gir innføring i innovasjon som strategiske verktøy ved anskaffelser, om hvordan det offentlige legger til rette for innovative anskaffelser, behovskartlegging, brukerinvolvering og markedsdialog og hvordan de lager detaljerte kravspesifikasjoner i behovsbeskrivelser.

Meld deg på her: Innovative anskaffelser i Rogaland 09.30-15.00

Arkiv