event

Åpent møte

14

mai 2019

Besøk helse- og helseteknologimesse i Kina med Innovasjon Norge

Handel, innovasjon, læring og nettverk er stikkordene for «China International Medical Equipment Fair» i Shanghai 14.-17. mai. I fjor deltok både helseminister Høie, Norway Health Tech og Oslo Cancer Cluster med eget næringsprogram..

Messen CMEF er gigantisk, og det er innovasjoner og virksomheter innen feltet velferdsteknologi som har flest deltakere.

-Helse og helseteknologi er et område vi jobber aktivt med her i Shanghai. Det er basert på vurderinger fra norsk side om at dette er et lovende businessområde for Norge i Kina, skriver Kristin Iglum, generalkonsul, Shanghai, som svært gjerne tar i mot bedrifter fra NSCC i Kina.

Innovasjon Norge har laget et eget program for norske gjester 14. og 15. mai som de har kalt «Norway Healthcare Days in CMEF». Der byr de på gruppebesøk til sykehus, innovasjonssenter og en liten nasjonaldagsfeiring på det norske konsulatet i Shanghai.

- Vi hadde helseminister Bent Høie på besøk i Shanghai i fjor under den store China Medical Equipment Fair (CMEF). Der deltok også Norway Health Tech og Oslo Cancer Cluster på et vellykket næringsrettet program. Som oppfølging i år er vi svært glade for å få muligheten til å arrangere en halv dag «Norway Promotion Day» under selve messen. Her ønsker vi også bedrifter fra Norwegian Smart Care Cluster velkomne, sier Iglum, som tenker at besøket til Shanghai kan gi et nyttig og godt grunnlag for bedrifter som ønsker en nærmere utsjekk av det kinesiske markedet.

-Det kan gjøres ved å besøke selve messen, og vi tror også at det er verdifullt å delta på vårt seminar og møte relevante aktører der; og kanskje ekstra verdifullt: Vi planlegger møter med relevante myndigheter og sykehus. Dere blir også invitert til vår nettverksmottakelse 15. mai i anledning nasjonaldagen. Det arrangere vi sammen med Innovasjon Norge, Kina, Sjømatrådet og Norwegian Business Association China, sier Iglum.

CMEF har en lang historie, helt tilbake til 1979, og arrangeres to ganger i året; både på våren og høsten.
I år er det 81. gang messen blir arrangert. Noen tall fra den 79.messen som kan imponere og vise potensiale for nye deltakere:

• 200.000 kvadratmeter utstillingsareal.
• 120.000 besøkende fra 150 land og regioner
• 90 prosent av de besøkende er fra medisinindustrien, fra distribusjonsselskap og byråer av ulikt slag.
• 4100 utstillere fra 28 land og regioner
• 60 konferanser og forum som pågår parallellt med messen disse dagene i Shanghai.

Interessert? Ser det spennende ut? Les mer om konferansen og programmet fra Innovasjon Norge i vedlegget.

Relaterte dokumenter:

Arkiv