"Vi ønsker å etablere oss i det norske markedet. Gjennom dette prosjektet har vi fått etablert gode kontakter og samarbeid for å lykkes."
- Erik Johannsen, direktør 4Mvideo
Vis fakta

Selskap: 4Mvideo

Etablert: November 2017

Kontakt: Erik Johannsen, +45 22 83 60 40 / ej@4mvideo.dk

Produkt: Treningsløsning 4Mvideo aktiv e-sport sykling for rehabilitering og daglig mosjon

Nettside: https://4mvideo.dk/


BLE MEDLEM: Etter kontakten med Norwegian Smart Care Lab ble bedriften 4Mvideo medlem i Norwegian Smart Care Cluster for å få mer kunnskap, nettverk og samhandling. #sammenharvistørstkraft!

– Klyngens arbeid passer perfekt med våre mål i Norge, og er for oss et viktig kontaktpunkt og nettverk. Potensielle partnere som ser muligheter i et samarbeid med oss omkring salg av løsningen i Norge er meget velkomne til å kontakte oss, sier direktøren for 4Mvideo, Erik Johannsen.


FULL FRES: Her ser vi Helge Gabrielsen som sykler med løsningen til 4Mvideo. Han blir guidet av Erik Johannsen fra selskapet, og heiet fram av blant annet Beate Ravndal (t.v.). (Foto: Jofrid Åsland, NSCC)

4Mvideo testet treningsløsningen sammen med eldre sprekinger

Dette danske selskapet vil motivere de eldre til å holde seg spreke i sitt eget hjem. Da passer det perfekt å teste ut dette sammen med ekspertene.

Tekst og foto: Jofrid Åsland, kommunikasjonsansvarlig Norwegian Smart Care Cluster

– Nå er jeg i en alder der jeg våger å bli med på det meste. Hva har jeg å tape? Enten går det galt eller så er det veldig kjekt, sa Beate Ravndal.

Den sprudlende spreke dama kan skilte med 84 år, og et smittende engasjement. Hun er en av flere spreke eldre i Norwegian Smart Care Lab sitt nettverk. Ravndal er tidligere spesialsykepleier og stiller mer enn gjerne opp på forskjellige brukertester.

– Det er veldig kjekt og spennende å få teste ut sammen med andre i dag. Jeg møter mange kjekke folk, sa hun.

Smil og latter satt løst blant de frivillige ekspertene. Det er de som er eksperter på å være eldre mennesker. Denne gangen har hun testet ut en løsning for e-sykling hjemme, før arbeidsmøte sammen med de andre ekspertene.


Ser mot det norske markedet

– Målet er å holde folk borte fra sykehjemmene. 4Mvideo-systemet selges direkte til kommunale institusjoner og privatpersoner i Danmark, sa Erik Johannsen, direktør i 4Mvideo.

Systemet har vært i bruk på danske kommunale sentre for eldre i flere år. De eldre bruker også løsningen i eget hjem. I 2020 ble det nemlig mulig for privatkunder å kjøpe systemet.

Gjennom EU/AAL- prosjektet 4ME har bedriften gjennomført tester sammen med brukere i flere land. Prosjektet bygger opp om tiltak som fremmer god aldring i en digital verden. Det er akkurat det løsningen til 4Mvideo skal gjøre.

– Vi ønsker å etablere oss i det norske markedet. Gjennom dette prosjektet har vi fått etablert gode kontakter og samarbeid for å lykkes, sa han.

Som testpartner var Norwegian Smart Care Lab (NSCL) ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av testen sammen med 10 spreke eldre. Etter at de spreke eldre hadde testa treningsløsningen hjemme deltok de på en innovasjonsworkshop i regi av NSCL.

– Samarbeidet med Norwegian Smart Care Lab har fungert veldig fint, og vært til stor hjelp i prosjektet. Nå har vi fått tilbakemeldinger på den norske utgaven av appen vår, funksjonalitet og pris, sier Johannsen.

SAMARBEID: Denne trioen har samarbeida rundt test av løsningen. (F.v.) Marit Hagland, leder Norwegian Smart Care Lab, Erik Johannsen, direktør 4Mvideo og Camilla Finnseth, prosjektleder Norwegian Smart Care Lab.


Hvordan motivere til trening hjemme?

– Vi leverer et produkt som gjør det lettere å holde de gode vanene ved like, forteller direktøren fra 4Mvideo.

Det er ingen hemmelighet at 30 minutters trening hver dag representerer en stor helsegevinst. Likevel kan det være vanskelig for eldre med en stillesittende livsstil å finne motivasjonen som skal til.

– Vi vil motivere seniorer til å dyrke daglig mosjon. I Danmark har vi omtrent 1 million mennesker som er over 65 år, og av disse er 50 prosent inaktive. Her ønsker vi i 4Mvideo å motivere så mange som mulig til en halvtimes mosjon daglig, forteller Johannsen.

4Mvideo er en løsning hvor brukeren kan sykle hjemmefra, i sportsklubb eller på treningssenter. De trenger en ergometersykkel med 4Mvideo-pedalsensor eller pedaler som plasseres på gulvet. Sensoren er koblet opp mot 4Mvideo-appen, som gir brukeren muligheten til å nyte filmer de velger selv. Familie og venner kan også sende filmer til sine stadig sprekere eldre, og gi dem følelsen av å sykle på steder de ønsker seg.

Et eksempel på en tur utenfor Stavanger


Hvorfor teste tidlig?

– Vi har tro på å utvikle løsningen sammen med brukerne, og har allerede lansert flere forbedringer baser på tilbakemeldinger fra brukere, forteller Johannsen.

– Jeg synes det er inspirerende og spennende å få være med på denne prosessen. Ved å si vår mening kan vi bidra til at produktet treffer markedet bedre, sa Helge Gabrielsen.

Han var også en av ekspertene som testet løsningen til 4Mvideo. I dag er han pensjonist, men har 35 års erfaring fra arbeidslivet som daglig leder for flere sykehjem.

Dette er musikk i Marit Hagland sine ører. Hun leder Norwegian Smart Care Lab, og jobber aktivt for å bringe brukeren tettere på innovasjonsprosessen.

– Før var det ofte slik at en bedrift utvikla produkter og løsninger helt ferdig før de testet med målgruppen. Ved å teste tidlig med målgruppen vil bedriftene kunne spare tid og penger, samtidig som de utvikler noe som treffer målgruppen og markedet bedre, sa Hagland.

Du må gjerne bruke bildene våre mot at du krediterer (Foto: Jofrid Åsland, Norwegian Smart Care Cluster).
Arkiv