"Vi vil bruke eksempler og læring fra de ulike prosjektene til å lage veiledning som er relevant for andre som tar i bruk kunstig intelligens, og for å bygge vår egen kompetanse på området."
- Kari Laumann, prosjektleder for den regulatoriske sandkassen
Vis fakta
Kari Laumann

Kontaktperson: Kari Laumann, prosjektleder

Mobil: 943 822 31

E-post: kari@datatilsynet.no

Digital sandkasse for kunstig intelligens

Målet er å stimulere til innovasjon og etisk ansvarlig kunstig intelligens. – Søknadssystemet er veldig enkelt. Flere utlysninger innen personvern og kunstig intelligens kommer, sier Kari Laumann, prosjektleder for den regulatoriske sandkassen.

Datatilsynet skal etablere et prosjektmiljø for kunstig intelligens som tar i bruk personopplysninger - en sandkasse. Her vil vi kunne tilby gratis veiledning til en håndfull utvalgte selskaper, av forskjellige typer og størrelser, på tvers av ulike sektorer. Det opplyser Datatilsynet på sin nettside.

– Jeg vil oppfordre bedrifter som jobber innen temaet kunstig intelligens og personvernutfordringer om å søke, sier Laumann.

Målet med prosjektet er å stimulere til innovasjon av etisk og ansvarlig kunstig intelligens fra et personvernperspektiv. Sandkassen vil kunne hjelpe enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger.

– Vi vil bruke eksempler og læring fra de ulike prosjektene til å lage veiledning som er relevant for andre som tar i bruk kunstig intelligens, og for å bygge vår egen kompetanse på området, opplyser prosjektlederen.

Tilbudet er gratis. Du finner mer informasjon om prosjektet på nettsiden til Datatilsynet. Rakk du ikke å søke utlysningen i januar? Fortvil ikke. Laumann lover flere utlysninger innen personvern og kunstig intelligens framover.

LES MER: Digital sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens

Arkiv