"Bedriftene betaler en egenandel på 12,5 prosent av faktisk kostnad."
- Kari Birgitte M. Wiig, forretningsutvikler i Validé
Vis fakta

Tjenestepakker innen helse er tilgjengelig til redusert pris ut august 2020. Budsjettet ble brukt opp før perioden var over.

Oversikt over pakkene finner du på nettsiden til Norsk Helsekonsortium. Prosjektet er støttet av SIVA, og bedriftene må ha avtale med en SIVA-støttet inkubator for å benytte seg av tilbudet.

Validé og Norwegian Smart Care Lab(NSCL) tilbyr slike tjenestepakker.

Kontakt oss:

Marit-H.jpg#asset:5250

Marit B. Hagland, leder Norwegian Smart Care Lab

+47 45 26 17 99

Kari-B.jpg#asset:5251

Kari Birgitte M. Wiig, forretningsutvikler Validé

+47 47 40 89 58

Nyttige tjenestepakker til redusert pris ut august

– Fra 5. august er budsjettet for subsidiering av tjenestepakker brukt opp. Det jobbes for å finne en alternativ finansieringsløsning, men vi er ikke sikre på at det vil være mulig før januar 2021, sier Kari Birgitte M. Wiig.

Wiig opplyser at bedriftene som har kjøpt tjenestepakker har fått stor verdi av dem.

– Det er også forhandlet fram rabatterte priser med alle underleverandører som har støttet levering av pakker, og det vil være mulig å kjøpe tjenestepakken uten subsidiert pris dersom ditt budsjettet tillater det. Vi oppfordrer deg til å fortsette å søke om pakker via NHK-nettstedet, og vi kan sørge for at du får den beste verdien for pengene, sier hun.

Kari Birgitte M. Wiig er forretningsutvikler i Validé. Hun forklarer at målet med pakkene var å stimulere oppstartsbedriftene i en tid der tilgang på nok kapital kan være utfordrende. Oppstartsbedrifter innen helse over hele landet kunne benytte seg av disse pakkene. Bedriftene betalte da en brøkdel av faktisk kostnad.

Validé og Norwegian Smart Care Lab(NSCL) kunne tilby tjenestepakker gjennom sin avtale med Norsk Helsekonsortium. Prosjektet er støttet av SIVA, og bedriftene må ha avtale med en SIVA-støttet inkubator for å benytte seg av tilbudet.

– Bedriftene betaler en egenandel på 12,5 prosent av faktisk kostnad. Det er ikke bare Validé som har satt sammen nyttige tjenestepakker, her leveres innhold fra hele landet, sa Wiig da pakkene ble lansert.

LES MER: Her finner du alle tjenestepakkene


Hva innebærer pakkene?

– Selskapene får hjelp til utfordringer i oppstartsfasen. Noen eksempler på ulike tilbud er: produktutvikling, validering, markeds- og kundeinnsikt, funksjonstester og tilbakemeldinger fra et ekspertpanel i første fase av utviklingen, forteller Wiig.

LES MER: Hvordan jobber Norwegian Smart Care Lab?

Prisen på pakkene var redusert. Dette for å få opp farten på oppstartsbedrifter i en tid der tilgang på nok kapital kan være utfordrende.

– Målet var å få fart på aktivitet som skal gi levedyktige bedrifter på sikt. Dette er en del av støttepakkeordningen fra myndighetene, opplyser Wiig.

Tilbudet om redusert pris kom i midten av april og er gjeldene ut august. Men nå er altså budsjettet brukt opp.


Gode erfaringer

Medsensio er en av bedriftene som har benyttet seg av tjenestepakkene.

LES MER: Verdifulle, faglige tilbakemeldinger

– Jeg vil anbefale bedriftene å bruke noen av disse pakkene nå. Alle erfaring tilsier at det å få hjelp til å teste og verifisere både forretningsplan og produkt vil gjøre det enklere å innhente kapital for videre vekst, sier Marit B. Hagland, leder for NSCL.


LES MER: Tjenestene til Norwegian Smart Care Lab

LES MER: Validé driver en av Norges ledende inkubatorer

LES OGSÅ: Jeg har en forretningsidé – hva nå?

(BILDE) GODE HJELPERE: Fagfolk som daglig jobber med kolspasienter i kommuner, sykehus og spesialisthelsetjenesten har satt seg sammen for å gi selskapet Medsensio med tilbakemeldinger på deres produkt. Ambulansesjåfør Per Reidar Hille fyller ut spørreskjema. (Foto: Hilde Garlid)


Arkiv