"Jeg brenner for entreprenørskap, og ønsker gjennom Startlink å bidra til å løse de to største utfordringene for startups: Tilgangen på kapital og kompetanse."
- Lars Henrik Hafstad Karlsson, gründer og daglig leder av Startlink
Vis fakta

Selskap: Startlink AS

Etablert: 14.10.2019

Gründer: Lars Henrik Hafstad Karlsson

Produkt: Digitalt verktøy som kobler startups og investorer, oversiktlig, treffsikkert og tidseffektivt. Betaversjon tilgjengelig på App Store & Google Play.

Web: www.startlink.no

Media:

Finansavisen

Avisa Nordland/Bodø BY

Nettverk19

Etablerersenteret

Startlink matcher statups og investorer

Lars Henrik Hafstad Karlsson, også kjent som Gründerlasse, er gründeren bak selskapet med mål om å gjøre statupverden enklere og mer målrettet. Denne utfordringen løser han med et digitalt verktøy.

Startlink kan nesten beskrives som Tinder i bedriftsversjon. Betaversjonen er en app, som ble nylig lansert i App Store og Google Play. Til nå har omtrent 50 oppstartsbedrifter og en god håndfull investorer registrert seg med profil i appen. I neste fase vil Startlink også bli tilgjengelig via en webløsning.

– Dette er et digitalt verktøy som knytter startups og investorer sammen. Det jobbes kontinuerlig med å få flere med i nettverket. Vi er i kontakt med et stort venturefond, som var interessert i tjenesten, røper Hafstad Karlsson.

Prioriterer helse

Startlink har nylig blitt medlem av Norwegian Smart Care Cluster.

– Vi ønsker kjapp og tett tilknytning til helsebransjen. Derfor ser vi at et medlemskap hos NSCC er lurt. Samtidig kan vi bidra i klyngen ved å være en støttespiller for både startups og investorer, og være et bindeledd mellom de to punktene, sier gründeren.

Selskapet har allerede flere registrerte oppstartsbedrifter innen helsebransjen, og har gitt denne sektoren prioritet.

– Helsebransjen har et vanvittig potensial med mange spennende oppstartsselskaper. Vi vil være med å bidra til at de lykkes skikkelig, sier Hafstad Karlsson.

GRÜNDERLASSE: Han går under dette tilnavnet, som er ganske naturlig når han brenner for startup og gründervirksomhet. – Planen min er å bygge opp noe som gir en stor verdi, og samtidig oppleve en spennende reise, sier Lars Henrik Hafstad Karlsson, gründer og daglig leder av Startlink. (Alle foto: Startlink)


Effektiv finansiering

I rekordfart har gründeren sammen med tre studenter utviklet appen. Fra 1. august 2019 har selskapet tatt form fram til dagens produkt.

– Vi har fått til veldig mye på kort tid. Utbruddet av covid-19 har ført oss inn i en ekstra utfordrende tid, men vi kan fortsatt arbeide med å bygge kontakter. Ting er bare litt mer tungvint, men ikke umulig, sier han.

– Som startup bruker man veldig mye tid hver gang man skal hente penger. Ofte altfor lang tid på å finne fram til de relevante og interessante investorene. Ett av målene til Startlink er å spare gründerne og investorene for tid, der de går på en haug av møter uten hell, sier Gründerlasse».

I appen kan du raskt få oversikt over aktuelle selskaper og få til en mer treffsikker søken etter partnerskap, ikke helt ulik tanken bak Tinder-appen.

Fra skolebenken til gründerverden

Hafstad Karlsson jobber fulltid som gründer. Han kom rett fra studier innen Økonomi og Ledelse med fokus på entreprenørskap ved Nord universitet i Bodø. Forretningsideen til Startlink fikk han fra en studiekompis, som nå er en viktig ressurs i styret til Startlink.

– Jeg brenner for entreprenørskap, og ønsker gjennom Startlink å bidra til å løse de to største utfordringene for startups: Tilgangen på kapital og kompetanse. Vi i Startlink ønsker derfor å koble spennende startups med «smarte investorer». Det vil si investorer som kommer inn i startups med penger, men også annen verdi i form av kompetanse, erfaring og nettverk. Mye handler om å få de rette investorene med på laget når et selskap skal se dagens lys, mener gründeren.

I tiden som kommer vil han bruke tid på å hente inn investorer til oppstartsbedriftene som allerede er registrert hos Startlink.

– Foreløpig er fokus å få opp et kvantum, knytte kontakter og oppnår tilkoblinger. Så langt tar vi ikke betalt for tjenesten, og ser på muligheter for finansiering, opplyser Hafstad Karlsson.

Først må vi bevise at dette fungerer, så kan vi begynne å tjene penger på løsningen.

– Planen min er å bygge opp noe som gir en stor verdi, og samtidig oppleve en spennende reise. Så langt ser Startlink veldig lovende ut. Dette er starten på min gründerreise, avslutter Hafstad Karlsson.

Arkiv