"– For at flest mulig skal kunne få denne livsviktige kunnskapen, ville det vært supert om klyngemedlemmer i Smart Care Cluster ønsker å benytte anledningen til å delta."

Klyngemedlemmer markerer verdens hjerte- og lungeredningsdag

I forbindelse med Verdens hjerte- og lungeredningsdag, vil SUS, SAFER og Laerdal Medical rekruttere flere nye livreddere til en gratis, digital intro til hjerte-og lungeredning (HLR), med instruktør. Dette intro-kurset tar max 20-30 minutter.

16.oktober er verdens Hjerte- og lungeredningsdag. Plutselig og uventet hjertestans, som skjer utenfor sykehus, rammer rundt 3000 mennesker i Norge hvert år. De fleste hjertestans skjer hjemme, og det er helt avgjørende å starte hjerte- og lungeredning (HLR) så fort som mulig.

– Vår region har tradisjonelt vært langt fremme når det gjelder kompetanse på hjerte-lungeredning, i hele kjeden som redder liv. Handlingskompetanse hos lekfolk er den første viktige linken i kjeden som redder liv. Vi må sørge for å opprettholde den posisjonen for innbyggerne våre!

Det opplyser Elsa Søyland, SAFER, Conrad Bjørshol (Stavanger Universitet Sykehus) og Aina Haug (Laerdal Medical).

Siden det nå under Covid-pandemi er utfordrende å holde tradisjonelle HLR-kurs inviteres befolkningen, private og ansatte i bedrifter (bla Lyse, SR-bank, UiS, Stavanger kommune mfl) til å delta på en gratis online øvelse i hjerte- og lungeredning.

Dette online konseptet er utviklet av Laerdal Medical (Anniewhere) se link til opplegg https://vimeo.com/464182780/a349bdafb8 der det kan delta inntil 20 deltakere online per instruktør og per sesjon.

I forbindelse med Verdens hjerte- og lungeredningsdag, vil SUS, SAFER og Laerdal Medical rekruttere flere nye livreddere til en gratis, digital intro til hjerte-og lungeredning (HLR), med instruktør. Dette intro-kurset tar max 20-30 minutter. Deltakere trenger kun en smart telefon, en pute eller annet å komprimere på, samt PC. De velger selv når de ønsker å delta, og booker tid gjennom et online system.

SE INNSLAG PÅ TV2 - Laerdals HLR-ambassadør Filip Ingebrigtsen viser hvordan HLR skal gjennomføres.

Tilgangen til dette intro-kurset vil være åpen fra torsdag 15. oktober til og med lørdag 17. oktober.

– For at flest mulig skal kunne få denne livsviktige kunnskapen, ville det vært supert om klyngemedlemmer i Smart Care Cluster ønsker å benytte anledningen til å delta, inviterer arrangørene.

Med seg på laget har de Ingebrigtsen brødrene, Viking Fotball, UIS, Lyse, Sparebank1 SR-Bank og flere andre. De setter stor pris på om du også vil bli med!

Den enkelte kan registrere seg på denne linken på tidspunkt som måtte passe: Or simply sign up here.

Arkiv