I løpet av mai lanserer Sandnes-selskapet Continyou en ny helseklokke som tar begrepet trygghetsalarm et par steg videre. Idéen har gitt virksomheten 4 millioner kroner i finansiering gjennom et historisk samarbeid.
En ny historisk avtale mellom Innovasjon Norge og Det europeiske investeringsfondet (EIF) gjør at utvalgte banker har fått mulighet til å ta høyere risiko hos vekstselskaper. I Stavanger-regionen deltar DNB som eneste bank i dette pilotprosjektet.
Prosjektet har fått EU-garantier gjennom Innovasjon Norge. Hvis bedriftene som får midler fra ordningen må bokføre tap, dekker EU-fondet 75 prosent av tapet for bankene.
Selskapet Continyou, som har en fartstid på halvannet år, mener det har utviklet en mer avansert trygghetsalarm enn de som er på markedet i dag.
– Tryggere hverdag
Endringer i puls og hjerterytme, oksygennivået i blodet, kroppstemperatur og bevegelse skal kunne registreres og sendes pårørende eller helsepersonell.
Signaler sendes ut når noe uvanlig skjer, og alarmen går hvis det er fare for at personen som har helseklokken på seg, kan falle eller få en alvorlig helsesvikt.
– Dermed skapes en langt tryggere hverdag for brukerne og mindre bekymringer hos de nærmeste, sier daglig leder og én av grunnleggerne av selskapet, Terje Tobiassen til Aftenbladet.
En dramatisk opplevelse førte til utvikling av den nye oppfinnelsen som selskapet bak mener er unik.
Fikk hjertestans
Idéen ble unnfanget etter et alvorlig hjerteinfarkt som nær kostet Terje Tobiassen livet for tre år siden. Dette satte prosessen i gang. Han kjørte av veien på Lura i Sandnes etter hjertestans.
Takket være resolutt inngripen, og hjerte- og lungeredning av en kvinne og hennes datter i en møtende bil, og hjelp fra en person i nærheten som tilfeldigvis var ekspert på krisehåndtering og livreddende førstehjelp, overlevde han selv om hjertet hans sluttet å slå i 27 minutter.
Saken er hentet fra Aftenbladet