Vant pitche-konkurranse om frivillighet

08. jan. 2016

Vant pitche-konkurranse om frivillighet

​I samarbeid med Ungt Entreprenørskap Rogaland, Handelshøyskolen BI Stavanger og Validé arrangerte vi i dag Innovation Camp, der frivillighet var tema.

I dag samlet en gjeng BI-studenter seg på Måltidets Hus for å finne ut hvordan Rogaland kan bli best på frivillighet. 14 studenter fra BI, som tar valgfaget Innovasjon og entreprenørskap, møtte opp og prøvde å gi svar på spørsmålet; Hvordan gjøre Rogaland til det beste fylket for frivillighet i Norge?

I løpet av en innholdsrik dag med kræsjkurs i kreativitet og innovasjon, skulle studentene løse oppgaven i grupper, for deretter å presentere resultatet i en pitche-konkurranse. Pitchen ble holdt foran en jury bestående av Arild Kristensen, daglig leder for Norwegian Smart Care Cluster (NSCC), og Bernt Rønningsbakk, førsteamanuensis hos BI Stavanger. Gruppene var innom et bredt spekter av ulike svar og løsninger på oppgaven. Blant annet ble arbeidsledige nevnt, NAV, kommunene, ulike typer plattformer og applikasjoner, å endre kultur og å få frivillighet inn som en del av skolegangen.

– Alle gruppene er inne på relevante ting og alle har levert gode bidrag, sa Rønningsbakk

– Jeg er enig. Det var imponerende og virkelig kult å høre hva dere har kommet fram til, sa Kristensen.

Til slutt ble en vinner kåret. Kirsty Emma Haigh, Ola Berge-Vestvik og Margrete Kjos Nesvik stakk av med seieren for sin idé om å utvikle en applikasjon som er med på å hjelpe frivillige å lokalisere de som ønsker hjelp.

Arkiv