Juztmove lanserer ny applikasjon

Juztmove lanserer ny applikasjon

Juztmove har hatt suksessfulle samarbeid med flere kommuner. Nå skal de lansere en motivasjons- og mestringsapplikasjon.

Juztmove tilbyr nettbaserte treningsvideoer og oppfølgingssystem for rehabiliteringspasienter og andre som har behov for å trene. Juztmove gir helsesektoren et viktig bidrag til de utfordringene som er knyttet til livsstilssykdom, eldre med funksjonssvikt og kronikere.

- Skal man motivere et helt folk til å komme i fysisk aktivitet så må det finnes et nesten-gratis tilbud. Og dette er nesten gratis, sier markedssjef Birthe Juhl Evertsen.

Ved hjelp av storskjerm kan deltakere anvende et bredt utvalg av videoer som er laget spesielt for grupper som faller utenfor de vanlige idrettslagene og treningssentrene.

- Vi hadde for eksempel en gruppe somaliske kvinner som savnet et sted å trene. Nå kan de dra til nærmeste storskjerm, låse seg inn og selv velge treningsprogram. De er veldig godt fornøyde, sier Evertsen.


Motiverende applikasjon
I oktober kommer den nye applikasjonen Walk with me. Ved hjelp av applikasjonen skal man kunne lage treningsavtaler med andre som ikke er i nærheten.

- Forskning viser at folk føler seg forpliktet til å gjennomføre treningen dersom de har en avtale med noen, sier Evertsen.

Brukere av applikasjonen melder fra når de starter treningen. Dette dukker opp på din skjerm, og andre ser at du ikke trener. Det kan fort fungere som den nødvendige gulroten.

- Underveis kan man ta bilder eller sende beskjeder til hverandre ved å bruke funksjonen Walkie, forteller daglig leder i Juztmove Bjørn Grønning.

Han og Evertsen er engasjerte når de snakker om Walk with me. Grønning forteller at applikasjonen også kan bli brukt i samarbeid med for eksempel fysioterapeut for å gjøre mer håndfaste avtale for egentrening. Mennesker som ikke kan forlate hjemmet på egenhånd kan bruke applikasjonen til å være i kontakt med lege eller en støttende kamerat.

- Det handler om at det er noen som ser deg, sier Grønning.

Evertsen tror det er få som får hjemmelekser av fysioterapeuter som faktisk gjennomfører dem. De mener begge at den nye applikasjonen vil gjøre dette lettere.

- Det gjelder i hvert fall meg, skyter Grønning inn med et smil.


Starter i Randaberg
Markedssjefen gleder seg over suksessen de har hatt så langt, og kan fortelle at suksessen fortsetter.

- Randaberg kommune er vår nyeste kunde og skal ta i bruk systemet vårt innenfor mange områder i kommunen, sier hun.

Hun forteller at skjermer vil bli satt opp i bofellesskap, hos frivillighetssentralen og i kommunens fysioterapi-avdeling.

- Vi gleder oss! Dette gir en mulighet for bedre hverdagsrehabilitering for personer med funksjonssvikt og for forebygging for seniorer. De kan få mer fysisk aktivitet og bedre oppfølgning uten ekstra kostnader, sier Evertsen.
Arkiv