Sett av tid til Nordic Edge

29. juni 2015

Sett av tid til Nordic Edge

17. – 18. september arrangeres konferansen Nordic Edge Expo i Stavanger Forum. Målet er å lage en internasjonal møteplass for alle som vil ta del i mulighetene knyttet til smarte hjem og smarte byer.

Smartere byer og smartere hjem er stort vekstmarked hvor ny teknologi, moderne infrastruktur og innovasjon kobles sammen. Nordic Edge Expo skal bidra til kunnskapsutveksling og inspirasjon for alle som arbeider for å skape smarte hjem, smarte byer og smarte samfunn.

− Nordic Edge vil gi spennende innlegg fra internasjonale eksperter, læringsrike utstillinger fra teknologileverandører samt en god mulighet til å utvide faglige nettverk og forretningsforbindelser, sier Ivar Rusdal, styreleder i Nordic Edge Expo.

Deltagerne vil få høre om markedsmulighetene, lære av eksperter fra hele verden og møte entreprenører, offentlige innkjøpere og leverandører.

− Konferansen er den viktigste delen av Nordic Edge Expo i år. Neste år tar vi sikte på å utvide utstillingsdelen, sier Rusdal.


Europeisk smartby laboratorium

Selv om Stavangerregionen er stor i Norge (det tredje største byområdet med 350.000 innbyggere) er den liten i global sammenheng. Men med den infrastrukturen regionen har, og de virksomheter og institusjoner som alt finnes, er Stavangerregionen både stor nok og liten nok til å være et ideelt "laboratorium" for å utvikle og teste de smarte tjenestene alle storbyområder vil trenge, i en fremtid som ikke er veldig fjern: I 2050 - i våre barns generasjon - er det anslått at 70% av verdens befolkning vil bo i byer.

Særstillingen ble bekreftet da EU nylig valgte Stavanger som en av de tre byene i Triangulum-prosjektet til 25 mill Euro, en del av EU-kommisjonens Horizon 2020- program. Triangulum-prosjektet skal vise nyskapende smartby-teknologier som senere kan leveres over hele verden. Partnerne er Eindhoven og Manchester.


Programmet er klart

Programmet til konferansen er lansert. I tillegg til konferansen blir det en mindre utstilling med smarte løsninger. Ipark inkubator er med som partner og er ansvarlig for å lage en gründerpaviljong under konferansen. Hele programmet kan lastes ned i bunnen av artikkelen.

Deltakere som melder seg på konferansen innen 1. august får rabatt. Les mer om programmet og selve konferansen her.

Husk også å følge Nordic Edge Expo på Facebook.

Relaterte dokumenter:

Arkiv