Helse@Hjemme er et innovasjonsprosjekt som bygger videre på erfaringene som KOLS-kofferten har gitt.
Målet er å utvikle og prøve ut en ny teknologisk plattform for oppfølging av pasienter med kroniske lidinger i hjemmet etter utskriving fra sykehus.
Prosjektet skal føre til økt livskvalitet for pasientene, færre innleggelser i sykehus og færre liggedøgn per sykehusopphold.
Prosjektet er en telemedisinsk oppfølging av pasienter etter utskrivelse fra sykehus der de får med seg et nettbrett låst til en applikasjon i 10 dager. Via nettbrettet kan de på dagtid videokommunisere med denne «appen» og overføre vitale medisinske data som puls og SpO2 (blodgassnivå) til en vaktsentral i Eigersund som er bemannet med helsepersonell.
Prosjektet har utviklet og tatt i bruk en teknisk plattform som kan brukes for innhenting av sensordata, videokommunikasjon og utveksling av data mellom aktører i pasientforløpet, både i primær- og spesialisthelsetjenesten. I tillegg gjør plattformen det mulig å integrere data mot både sykehusene og kommunene sine system for elektronisk pasientjournal (EPJ).
Helse@Hjemme er et samarbeidsprosjekt mellom Helse Stavanger HF, Imatis AS, Helse Vest IKT og SINTEF. Det er aktuelt å nytte videre utvikling i prosjektet som utgangspunkt for SINTEF sin konsernsatsing innenfor velferdsteknologi.
Mål:
Planlagte oppgaver/aktiviteter:
Prosjektperiode: 01.09.14- 31.12.15.
Prosjektansvarlig er Innovasjons-avdeling v/SUS med prosjektmidler av Samhandlings-midler.
USHT er invitert inn i prosjektet og forventes å delta i aktiviteter fra 2015 og utover.