event

Åpent møte

28

oktober 2022

TEKPRAT I LUNSJEN - Personvern og medisinsk utstyr

Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned og Tekprat handler derfor om sikkerhet og personvern knyttet til medisinsk utstyr med internett-tilgang («The internet of medical things»).

Tidspunkt: 28. oktober kl. 11:00-12:00
Arrangementet er digitalt

Klikk deg inn på webinaret​

For å gi pasientene bedre oppfølgning og en friere hverdag blir ny teknologi tatt imot med stor entusiasme. Insulinpumper, pacemakere, høreapparater, dialysemaskiner, VR-briller og mer. Mye av utstyret har en tilhørende mobil-app som kommuniserer via internett. Utviklerne har stor fokus på de medisinske mulighetene og litt mindre fokus på (eller kunnskap om) sikkerhet og personvern. Samtidig sliter lovgivningen med å holde tritt med de​ medisinske fremskrittene.

​Vi er så heldige å ha med oss Marie G. Moe (Mandiant/NTNU) som tidligere har forsket på teknisk sikkerhet i medisinsk utstyr. Arrangementet blir avrundet med en paneldebatt hvor Øystein Kloster fra seksjon for behandlingshjelpemidler ved Stavanger Universitetssykehus forteller litt om muligheter og utfordringer de møter med slikt utstyr. Christer Kleppe, personvernombud i Helse Bergen, bidrar med personvernperspektivet. Debattleder er Randi Gjerde, risiko- og kvalitetsleder i Helse Vest IKT.

Arkiv