event

Workshop

21

oktober 2019

HelseHack

Hvordan kan data fra aktivitetsklokker, sosiale medier, og strømmetjenester brukes for å gi oss bedre helse og livskvalitet? Bli med på HelseHack - et todagers hackaton der du kan være med å skape fremtidens løsninger for bedre folkehelse!

Gjennom to intensive dager får deltakerne tilgang til ulik data som kan gi ny kunnskap om dagens folkehelse. Du trenger ikke være IT-ekspert for å være med; vi ønsker mangfold, og vi inviterer både studenter, næringslivet, organisasjoner og kommuner som vil tenke nytt! 

Når: 21.-22. oktober

Hvor: HelseCampus – vår nye Helselab i Innovasjonsparken


Hva er et hackathon?

Et hackathon er et dypdykk i en problemstilling og å drodle fram løsninger på tvers av fagfelt. Vi bruker denne arbeidsmetodikken får å se om vi kan løse helseutfordringer eller bedre eksisterende tilbud. Teknisk innsikt om IT eller åpne data er ikke nødvendig. Her vil eksisterende fagkunnskap og praktisk erfaring gis ytterlige innsikt i hvordan vi lever og hva som påvirker vår helse. 

På HelseHack vil deltakerne få presentert utfordringer fra:

  • Stavanger kommune (Frisklivsentralen)
  • Helse Vest 

De samme aktørene og DigiMe (med data fra sosiale medier, smartklokker og strømme plattformer) vil levere reelle og i noen tilfeller fiktive data som kan brukes for å løse oppgaven.

 

Kick off og premie

Før selve HelseHacken vil det gis jevnlig faglig påfyll og inspirasjon, slik at tankeprosessen og kreativiteten er godt i gang før selve hackatonet. Under HelseHacken vil løsningene utvikles i team, med mentorer som kan veilede deltakerne underveis. 

Vi kårer den beste løsningen, og vinneren av HelseHack får tilgang på 50.000 kroner som bidrag til å utvikle en ferdig prototype av løsningen. I tillegg vil Norwegian Smart Care Lab bistå med test av løsningen.

 

Er du klar for å være med på en annerledes og meningsfull hackaton?  Ta kontakt med Marit for mer informasjon og påmelding!


HelseHack arrangeres i samarbeid med Edge Consulting, DigiMe, Helse Vest og Stavanger kommune. 

Group 2ArkivNSCC_LogoLinkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListFill 1Facebook-04fbGroup 3Fill 1Page 1Group 125Group 68 Copy 6Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterList