event

25

mai 2018

Ut i verden? Eksportdagen gir deg nyttige tips og triks

Det handler om å løfte blikket, og fra 18.etasje i Forum Jæren på Bryne er det gode muligheter til å se utover egne grenser. Her får du lære av de beste bedriftene, du får møte virkemiddelapparatet og det blir politisk duell.


Dit kommer også Innovasjon Norge, GIEK, Eksportkreditt, med flere aktører fra virkemiddelapparatet og de kan gi deg praktiske tips om markedsmuligheter, finansiering, kontrakter og mer. Eksportdagen i Rogaland er et viktig treffpunkt for kolleger som jobber med eksport i hele regionen.


Innledere og debattanter
Talerlisten er mangfoldig, fra Time-ordfører Reinert Kverneland som åpner eksportdagen 2018, til Helge Hamre fra DnB Market som tar for seg utviklingstrekkene av en ny handelskrig mellom USA og Asia/Europa og hva Brexit har å si for norske eksportbedrifter.

Geir Pollestad er leder av Stortingets næringskomite og bidrar med et politisk perspektiv på hvordan norske aktører kan få tilgang til markeder i utlandet.

Det blir også duell om hvordan virkemiddelapparatet kan bistå bedriftene. Her er det leder av ressursgruppen Internasjonal i SNF Per Hatlem som utfordrer GIEK, Eksportkreditt og Innovasjon Norge til å gi konkrete råd til bedrifter som ContinYou AS og Roxel Group AS.

Harald Minge, leder i Næringsforeningen bidrar også med innlegg om hvordan det egentlig står til med eksporten fra Rogaland.

WORLD WIDE: Flere rogalandske bedrifter som lykkes i et internasjonalt marked forteller på Eksportdagen 2018 om hvordan de gjør det.


Slik gjør vi det

Det blir flere innlegg fra bedrifter som jobber internasjonalt og som har lykkes med å nå et globalt marked. Fra programmet:

Anne Kristine Rugland, Figgjo AS: en tradisjonell og lønnsom eksportbedrift.  Arne Seglem-Larsen, Lærdal Medical: Hvordan henger ting sammen; fra visjon – strategi. Magne Svendsen, adm. dir i Kverneland Group Operations Norway: eksport med internasjonalt eierskap og Hallvard Muri, CEO Akva Group ASA: Hvordan lykkes med eksport til mange land. 

PÅMELDING innen 23. mai.

Arkiv