Bygger nettverk i det britiske markedet gjennom Bootcamp i Leeds

God stemning under pitche sesjonen i Leeds. Bak fra venstre: Ellen Andersen (Senscom), Thomas Ims (SmartCrowding), Matthias Leifsson (Leviosa), Jacob Ahrnstein (Njord Medtech), Klas Arvidson (Cuviva), Tim East (YHAHSN), Vegard Urnes (Senscom), Magnus Kristjansson (Thula), Arild Kristensen (NSCC). Foran fra venstre: Iris Öhrn (Business Region Gothenburg)), Anna Riby (Swecare), Nanna Broch Mortensen (Danish Life Science Cluster), Therese Oppegaard (NSCC), Solvor Øverlien Magi (Lifeness), Maria Arlén Larsen (Lifeness), Stein Åge Davidsen (Smartcrowding), Vidar Juliusson (Thula). Ikke tilstede: Søren Boutrup (Visikon)

Bygger nettverk i det britiske markedet gjennom Bootcamp i Leeds

Vurderer du å starte et britisk eksporteventyr er Leeds regionen et ideelt sted å starte. I Januar tok vi med oss 8 nordiske helsetechselskap på bootcamp i Leeds, og med seg i kofferten hjem hadde de økt kunnskap og nye kontakter til reisen videre.

Tekst: Christina Prangsgaard Carstensen (DLSC) og Therese Oppegaard (NSCC)

Det britiske helsevesenet er under hardt press og sliter med de samme utfordringene som vi gjør i Norden forøvrig: mangel på helsepersonell, for lang ventetid hos allmennleger/sykehus, færre senger på nye sykehus. Det er behov for å tenke nytt og utvikle innovative helseløsninger i den engelske helsesektoren. Og her har nordiske selskaper et potensial og mulighet til å være med på endringsreisen. Norwegian Smart Care Cluster og partnere er snart klare med nok en bootcamp i Leeds, som skal hjelpe nordiske selskaper til å realisere potensialet sitt i Storbritannia.

En sterk helse- og life science sektor

Over 22 % av britiske arbeidsplasser innen digital helse har base i Leeds i Nord-England. Herfra leverer 600 regionale bedrifter produkter og tjenester til den engelske helse- og omsorgssektoren.

– Å starte eksporteventyr i Storbritannia via Leeds er en god mulighet til å få fotfeste i det britiske helsevesenet. Samtidig øker du sjansene for å spre produktet ditt til flere regioner i landet, sier Nanna Broch Mortensen, internasjonaliseringsrådgiver, Danish Life Science Cluster.

Men den britiske offentlige helsetjenesten NHS (National Health Service) er komplisert – det er ikke bare én tilnærming og én måte å selge på. Man må forstå hvor man passer inn i verdikjedene, hvilken vei man bør gå for å komme inn, og man trenger nettverket til å sette igang. Og det var dette de åtte nordiske leverandørene fikk servert gjennom en intensiv uke i Leeds i Januar. Hør Nannas betraktninger i videoen under:


Ruster bedrifter til møte med det britiske helsemarkedet

Nordiske klynger og våre britiske partnere i Yorkshire&Humber AHSN har gått sammen om å tilby nordiske selskaper et skreddersydd akselerator program kalt Propel@YH Nordic Boot Camp.

Gjennom en serie masterclasses, pitche- og nettverksevent blir nordiske bedrifter bedre rustet til å utforme en godt forankret og strategisk eksportstrategi. Bedriftene får blant annet innsikt i hvordan NHS (National Health Service) fungerer, rammeverket for økonomi og innkjøp, regulatoriske krav og leverandørreguleringer, utvikling av evidensbaserte verdiforslag og refusjonsmodeller i det britiske systemet. Få et innblikk i bootcampen her:


5 tips for norske helseselskaper som vil til UK

Klyngene deltok aktivt i samlingene sammen med bedriftene, og her er noen av tipsene vi plukket opp underveis:

  • Leeds har et sterkt og oversiktlig økosystem for helseinnovatører, og kan være et bra sted å starte. Så tenk utenfor London - det er ofte mindre konkurranse og enklere å få attention
  • På samme måte som her hjemme er NHS opptatt av pilotering før implementering - så vær obs så du ikke blir fanget av den ene piloten etter den andre og aldri gå videre fra den fasen
  • Kontakt NHS sine egne innovasjonsknutepunkter for å finne den rette inngangen til NHS – de matcher behov i helsesektoren med innovasjon og produkter
  • Vær tålmodig! Det tar lang tid å komme inn på det engelske markedet, og det er ikke uvanlig at du bommer et par steder på veien.
  • Finn en "ambassadør" internt i NHS som vil fremsnakke løsningen din, f.eks. lege, sykepleier eller lignende


Bli med oss til Leeds i Januar 2024!

Propel@YH Nordic Boot Camp arrangeres nok en gang en uke i januar 2024 for norske og nordiske helseteknologiselskaper. Er du interessert i Storbritannia og vurderer om det er noe for deg og din bedrift? Ta kontakt med Therese Oppegaard i Norwegian Smart Care Cluster og hør mer om programmet!

    Arkiv