Springbrett til UK for nordiske helseteknologi selskaper

Springbrett til UK for nordiske helseteknologi selskaper

Ser du mot det britiske markedet og kunne tenke deg å få seks måneders innsiktsarbeid, nettverksbygging og markedsutviklingsstøtte på bare én uke? Søk opptak til Propel@YH Nordic Boot Camp!

Nordiske klynger og økosystemer slår seg sammen med britiske partnere for å tilby «Propel@YH Nordic Boot Camp». Programmet bygger på suksessen til et akseleratorprogram organisert av Yorkshire and Humber Academic Health Science Network (AHSN) siden 2019, og gir nordiske innovatører tilgang til fem dager med intensiv rådgivning, kunnskap og dialog med britiske helseeksperter. Opptil 10 selskaper over hele Norden vil dra nytte av en uke med «masterclasses», workshops og nettverksarrangementer på temaer som å forstå hvordan NHS fungerer, rammer for økonomi og innkjøp, regulatoriske krav og leverandørforskrifter, utvikling av evidensbaserte verdiforslag og refusjonsmodeller i det britiske systemet.

Etter bootcamp-uken vil nordiske bedrifter sitte igjen med et solid grunnlag for å lage en kunnskapsbasert eksportstrategi for å det britiske markedet, gjennom dyp innsikt i utfordringene og mulighetene, hvem de rette partnerne er, hvem kjøperne er og det riktige markedssegmentet.

“We got 6-9 months’ worth of information out the 5 days we have been here”
Sarma Velamuri M.D. Luminare, previous participant in Propel@YH Boot Camp


Samarbeid på tvers av Norden

Ved hjelp av finansiering fra Nordic Innovation har de nordiske partnerne Norwegian Smart Care Cluster, Danish Life Science Cluster, Business Region Gøteborg og Swecare gått sammen for å ta ledelsen i dette programmet fra nordisk side. – Vi er veldig glade for å komme i gang med dette prosjektet sammen med våre nordiske og britiske partnere, sier Therese Oppegaard fra Norwegian Smart Care Cluster. – Vi tror denne muligheten vil gi stor verdi for SMB-ene som deltar, og for økosystemet rundt nordisk helseinnovasjon.

Vi tror dette programmet vil gi nordiske selskaper en skikkelig boost inn mot UK, sier Therese Oppegaard som leder prosjektet på vegne av de nordiske partnerne


Det britiske markedet for digitalisering av helse og omsorg er i vekst og anses som et svært attraktivt for nordiske selskaper. NHS er det største offentlige helsesystemet i verden og behandler rundt 1 million pasienter om dagen, og representerer store markedsmuligheter med attraktive pasientdatabaser for kliniske studier og undersøkelser. Iris Öhrn fra Business Region Gøteborg sier det er viktig at nordiske selskaper er klare til å ta del i denne reisen. – Vi vet at bedrifter innen helse- og omsorg ofte vil møte et kriterium av testing og pilotering i et nytt marked for å sikre at produktet treffer markedets behov og organisering. For å lykkes trenger du finansiering, kunnskap og nettverk for å klare det.

I Norden er vi vant til å samarbeide, og i et globalt perspektiv er vi «sterkere sammen». Nordisk erfaring fra et marked med nesten 27 millioner innbyggere vil sannsynligvis bli anerkjent som en solid referanse i større internasjonale markeder som Storbritannia, da det gir en følelse av at produktet er utviklet i en større befolkning, validert av en større region og/ eller kan kommersialiseres i et stort område. – Ved å slå sammen våre økosystemer har vi som mål å styrke den nordiske verdikjeden innen helse- og medisinsk teknologi, øke den globale konkurranseevnen til nordiske SMB’er og bidra til en fremvekst av nye muligheter på tvers av Norden, sier Nanna Broch Mortensen fra Danish Life Science Cluster.

Å være en del av et nettverk, å dele og lære av hverandre kan være like viktig som å få informasjon og kontakter i andre markeder. – Vårt mål med dette programmet er ikke bare å presentere nordiske selskaper for mulige nye britiske partnere, men også for hverandre, sier Anna Riby fra Swecare. -Norden deler mange verdier når det kommer til helsetjenester, noe som gjenspeiles i løsningene som


Helseindustrien blomstrer i Leeds

Det fysiske programmet vil bli avviklet i Leeds som er et av Storbritannias mest attraktive regioner for helseindustri. Over 22 % av Storbritannias arbeidsplasser innen digital helse er basert i regionen, og 600 regionale virksomheter leverer produkter og tjenester til helse- og omsorgssektoren. Leeds City Region-økosystemet inkluderer:

• 27 NHS-organisasjoner inkludert nasjonale organer som NHS England og NHS Improvement, NHS Digital, NHSX, Public Health England, Health Education England og NHS Leadership Academy

• 11 høyere utdanningsinstitusjoner – den største konsentrasjonen utenfor London

• 250 MedTech-selskaper og 65 dedikerte digitale helsefirmaer

• 196 000 personer ansatte innen helse og livsvitenskap

– Det beste utfallet av programmet er at nordiske bedrifter vil få konkrete leads eller konkrete pilotprosjekter etter programmet, sier Tim East, leder for Propel@YH-programmene i Yorkshire og Humber AHSN.

– Resultatene fra vår første internasjonale Boot Camp har vært veldig gode. Vi vet at nordiske selskaper mangler bevissthet om hvordan de skal komme inn på det britiske helsemarkedet, og vi ser frem til å kunne tilby et lynkurs som vil hjelpe dem med deres markedsutviklingsarbeid.

Skreddersydd innhold i en uke

Den første av to Propel@YH Nordic Boot Camp program skal finne sted i Leeds i januar, og et utkast til programmet er tilgjengelig under:

Utkast til programmet utviklet av Yorkshire & Humber Academic Health and Science Network


Vi inviterer alle nordiske helseteknologiselskaper som ser mot det britiske markedet til å delta på vårt informasjonswebinar 1. september. Her vil du få mer informasjon om innholdet og hvordan du søker opptak til programmet.

PÅMELDING TIL WEBINAR

Ta gjerne kontakt med Therese Oppegaard ved spørsmål.


Arkiv