"Det er dette jeg liker, rådgivingsdelen og møte nye mennesker. Samtidig har jeg alltid hatt lyst til å starte et eget selskap og oppleve den friheten og mestringen ved å bygge noe helt selv."
- Kami Faust, CENIT Consulting
Vis fakta

Selskap: CENIT Consulting

Etablert: 1. August 2021

Gründere: Eirik Lima, Kami Faust og Dan Stoller

Produkt: Tjenester innen regulatorisk rådgiving (MDR/FDA), kvalitetssystemer knyttet til både drift og personal. Selskapet tilbyr også bistand med prosjektledelse og implementering av ERP og kvalitetsstyringssystemer.

Web: cenitconsulting.com

HJELPEREN: Gjennom karrieren har Kami hjulpet mange som har startet eget selskap. Hun har hjulpet dem på veien slik at de har kontroll kvalitetssystemer og det regulatoriske. (Foto: Privat)

Startup med hjerte for scaleup

Hun er et kjent ansikt innen regulatorisk rådgiving og helseteknologi, og har lang erfaring med å hjelpe bedrifter ut av regulatoriske floker. Nå er hun en del av trioen bak selskapet CENIT Consulting.


Tekst: Jofrid Åsland, kommunikasjonsansvarlig Norwegian Smart Care Cluster

– Drivkraften er å hjelpe selskaper til vellykka vekst og utvikling. Jeg bare elsker å jobbe med selskaper i oppstartsfasen. Det å få lov til å jobbe med alle disse brilliante menneskene som har noen helt fantastiske idéer er det beste jeg vet, sier Kami Faust.

For mange er hun en gammel kjenning fra tiden som konsulent i Norway Health Tech. Kami Faust brenner for bedriftsutvikling, og med seg på laget i det nokså ferske selskapet CENIT Consulting har hun Eirik Lima og Dan Stoller. Til sammen representerer trioen brei erfaring og kunnskap. De tilbyr et bredt spekter av tjenester innen regulatorisk rådgiving (MDR/FDA), kvalitetssystemer knyttet til både drift og personal. Selskapet tilbyr også bistand med prosjektledelse og implementering av ERP or kvalitetsstyringssystem.

Her finner du en oversikt over tjenestene til CENIT Consulting


Drømmen om eget selskap

Gjennom karrieren har Kami hjulpet mange som har startet eget selskap. Hun har hjulpet dem på veien slik at de har kontroll kvalitetssystemer og det regulatoriske.

– Det er dette jeg liker, rådgivingsdelen og møte nye mennesker. Samtidig har jeg alltid hatt lyst til å starte et eget selskap og oppleve den friheten og mestringen ved å bygge noe helt selv. Nå får jeg oppleve begge deler på en gang, forteller hun.

En del av drivkraften bak arbeidstimene som konsulent har vært gleden ved at selskapene lykkes. Nå får plutselig dette en dobbel dimensjon.


Sterk internasjonal tilknytning

Kami er amerikansk, og har naturlig nok en sterk tilknytning til USA. Samtidig har en del av trioen fast bosted i USA. Dan Stoller bor nemlig i Houston.

– Vi har veldig sterke bånd til USA, noe som kan være svært nyttig for selskaper som ser mot dette markedet. Vi vet at det amerikanske markedet kan være utfordrende å entre, sier Kami.

Hennes erfaring er at det nye regelverket som trådde i kraft 26. mai 2021 (MDR) gjør det enda viktigere å vurdere hvilke markeder det er mest strategisk for et selskap å entre først. I alle tilfeller ser hun at selskaper må sikre at det regulatoriske rammeverket er på plass.


Struktur gir suksess

– Jeg elsker struktur, og regelverk er jo struktur, sier Kami.

Hun har lang erfaring med å bygge kvalitetssystemer og ser det slik:

– Dersom et selskap ikke har kompetansen innen selskapet er det like greit å leie det inn med en gang, slik at de kan gjøre ting riktig fra starten av. Dersom de i etterkant må gå tilbake og bygge systemene på ny vil det være mer kostbart.

I tillegg til å hjelpe andre selskaper med vekst jobber Kami for at eget selskap skal vokse akkurat passe mye.

– Vi var svært fornøyd med oppstarten i august 2021, og hadde god tilgang på kunder. Nå er målet at vi på sikt skal ansette en person til, sier Kami.

Arkiv