"Jeg synes det er veldig spennende med velferdsteknologi, og hvordan vi kan jobbe smart i helsevesenet."
- Karoline Blikra Mokleiv, forretningsutvikler - NSCL

Stadig sterkere stab

Karoline Blikra Mokleiv er vårt nyeste tilskudd til staben. Med seg i bagasjen har hun sykepleierutdannelse og en master i endringsledelse. Denne dama er over gjennomsnittet glad i teknologiske dingser, med andre ord perfekt for oppgaven.

Karoline var nysgjerrig på arbeidet til Validé og Norwegian Smart Care Cluster, og sendte en e-post der hun spurte om hun kunne komme innom og hospitere. Slik hadde det seg at hun møtte Marit B. Hagland, leder for Norwegian Smart Care Lab, og fikk tilbud om å jobbe deltid for Lab-en. Nå er hun ansatt i Validé som forretningsutvikler og skal for det meste jobbe opp mot Norwegian Smart Care Lab.

– Jeg synes det er veldig spennende med velferdsteknologi, og hvordan vi kan jobbe smart i helsevesenet. Egentlig er det utrolig enkelt. Enkle hjelpemiddler kan gi stor frihet og mulighet for å bo hjemme i kjente omgivelser lengre, sier Karoline.

Med erfaring som sykepleier kjenner hun helsebransjen godt, og vil bruke sine erfaringer når mogendagens løsninger skal testes.

– For meg representerer denne jobben nye utfordringer, muligheten til å jobbe kreativt og problemløsende, forteller hun.


Glad i teknologi og simulering

Hjemme har hun det meste av teknologiske løsninger, og har alltid vært fascinert av teknologi.

– Jeg ser store fordeler med bruk av teknologi i helsevesenet, slik som blant annet videokonsultasjon og oppfølging via digitale tjenester, sier Karoline.

Da hun selv jobbet i helsevesenet tenkte hun ofte at mange av oppgavene ble løst på en tungvindt måte. Straks leverer hun masteroppgave om temaet simulering, et tema hun er brennende opptatt av.

– Simulering kan brukes til det meste, og kan være et veldig nyttig verktøy i Norwegian Smart Care Lab. Denne metoden gir muligheten til å avdekke taus kunnskap og høste lærdom på en mer effektiv måte enn dersom man utelukkende forholder seg til teori, sier hun.

Målet hennes er å kombinere sin helsefaglige bakgrunn med kunnskapen om organisasjonsutvikling og endring.

– Jeg føler at jeg har truffet blink, og ønsker å gjøre en forskjell gjennom arbeidet i Norwegian Smart Care Lab, avslutter Karoline.


Arkiv