"Vi er glade for å få Verdane med på laget, og ser fram til å vokse videre til andre land i Nord-Europa sammen med dem."
- Eetu Koski, administrerende direktør i Evondos
Vis fakta

Selskap: Evondos AS
Produkt: Avansert multidosedispenseren
Gründer: Mika Apell, Evondos startet som et studentprosjekt på universitetet i Åbo i 2007
Etablert: Startet i Salo i Finland i 2014.

Mer informasjon om Evondos

Verdane går inn som investor i Evondos og sikrer økt satsing

Det er spennende tider for Evondos. Verdane har gått inn som investor og blitt ny eier av Evondos. Investeringen betyr blant annet økt satsing på videreutvikling av teknologien, og utvidelse til nye markeder.

Den økte satsingen vil hjelpe flere tjenestemottakere til å leve et friskere og mer selvstendig liv hjemme.

Den nordeuropeiske vekstinvestoren Verdane investerer i Evondos, som er den nordiske markedslederen innen tjeneste for automatisk medisinutdeling til eldre og pleietrengende som bor hjemme. Det opplyser Evondos i en pressemelding på sine nettsider.

Målet er at selskapet sammen med Verdane skal videreutvikle tjenesten og vokse til å bli markedsledende i Nord-Europa.


Automatisk medisinutlevering

– Ved at helsepersonellet kan bruke mindre tid på rutineoppgaver som utlevering av medisiner, kan de de i større grad benytte tiden til sosial kontakt med tjenestemottakerne. Kliniske studier av hjemmeboende eldre med kroniske sykdommer og kognitiv svikt viser at 99 prosent av medisindosene blir tatt til riktig tid gjennom Evondos sin løsning, samtidig som livskvaliteten og følelsen av selvstendighet øker. Bedre metode for utlevering av medisiner frigjør også ressurser som kan brukes i andre deler i velferdssystemet, sier Eetu Koski, administrerende direktør i Evondos, og legger til: – Vi er glade for å få Verdane med på laget, og ser fram til å vokse videre til andre land i Nord-Europa sammen med dem.

Evondos sin visjon er å bli global leder i markedet for automatisk medisinutdeling. Evondos har hovedkontor i Salo, Finland, og er i dag markedsleder i Norden. Selskapets medisineringsrobot er svært pålitelig og kan lese alle multidoser i det nordiske markedet. Evondos ble etablert i 2007 og har kontorer i Finland, Norge, Sverige og Danmark. Selskapet bistår i dag mer enn 200 kommunale kunder, og har til nå levert ut mer enn fire millioner medisindoser til tjenestemottakere i Norden. Planen er å videreutvikle Evondos løsning med flere funksjoner – til glede for både tjenestemottakere og helsepersonell.


Stolt investor

Evondos blir en del av Verdanes portefølje av nåværende og tidligere investeringer i e-helseselskaper, som for eksempel Conscriptor (Sveriges ledende leverandør av medisinske transkriberingstjenester), Max Manus (Skandinavias ledende utvikler av talegjenkjenningsløsninger for medisinsk dokumentasjon), CRF Health (en global leverandør av teknologiløsninger for forenkling av kliniske studier) og CareTech (utvikler av telefoniløsninger for sykepleiere som jobber med eldre og geriatriske pasienter).

– Vi er stolte av å kunne samarbeide med det beste teamet i Norden innen automatiserte løsninger for utlevering av medisiner. Evondos spiller en viktig rolle i forbedringen av livskvaliteten for eldre og pleietrengende som bor hjemme, og frigjør tid til mer sosial kontakt i forbindelse med hjemmebesøk. Vi ser frem til å samarbeide med Evondos for å gi økt livskvalitet til eldre og pleietrengende i hele Nord-Europa, sier Bjarne K. Lie, Managing Partner i Verdane.

Teksten er hentet fra Evondos pressemelding.

LES MER: Avansert pilletriller-robot

Arkiv