"Å være europeisk referanseregion gir synlighet og profilering."

Trestjerners referanseregion i EUs innovasjonspartnerskap for aktiv og sunn aldring

Visste du at Stavanger og Agder kan smykke seg med tre stjerner og tittelen referanseregion i EUs innovasjonspartnerskap for aktiv og sunn aldring (EIP AHA)? Nå kan du bli med på webinar om digitalisering av helsetjenester og samarbeid på tvers.

Målet med EUs innovasjonspartnerskap for aktiv og sunn aldring (EIP AHA) er å forlenge levealderen i Europa med to sunne år. Det skriver Stavanger Region European Office på sine nettsider. Partnerskapet er et nettverk og en læringsplattform, som kan gi muligheter for å påvirke Europaskommisjonens politikk og programmer på området.

Å være europeisk referanseregion gir synlighet og profilering. Det illustrerer at regionen er en innovativ helseregion det er attraktivt å samarbeide med i eksempelvis Horisont 2020-prosjekt.

Stavangerregionen er ikke den eneste regionen som har oppnådd denne statusen i Norge, Agder kan også skilte med tre stjerner og referanseregion.

– Dette gir oss en europeisk anerkjennelse på arbeidet som gjøres innen e-helse i Agder. Det gir oss mulighet til å samarbeide med andre regioner i Europa. Vi kan lære av andre og dele vår erfaring, sier Ragni MacQueen Leifson, administrativ leder ved Senter for e-helse. Det skriver Universitetet i Agder på sine nettsider.


Bli med på webinar

20. mai fra 10.30-13.00 arrangerer Europakommisjonen webinar om Reference Sites under EUs innovasjonspartnerskap for aktiv og sunn aldring (EIP AHA), og Digital Innovation Hubs (DIH). Hvordan kan økt samarbeid på tvers av strukturer være nyttig i digitaliseringen av helsetjenester? Svaret på dette spørsmålet skal søkes i webinaret. Deltakerne skal også se på hvordan de kan kobles til regionale innovasjonsøkosystemer. Her er muligheten til å skaffe seg nyttig kunnskap og bygge nettverk.

Vet du hvordan man kan delta i det europeiske Digital Innovation Hubs (DIHs) nettverket? Eller hvilke finansieringsmuligheter som finnes for DIHs under Digital Europe programmet (DEP) fra 2021? Den informasjonen kan også høstes under webinaret 20. mai.

Den norske regjeringen har gitt signal om at de ønsker norsk deltakelse i Digital Europe. Webinaret byr også på presentasjoner fra forskjellige referanseregioner og Digital Innovation Hubs nettverk.

MELD DEG PÅ WEBINAR HER.


Arkiv