"Med helseklokken fra Continyou kan brukere, pårørende og helsepersonell føle seg tryggere"
- Terje Tobiassen
Vis fakta

FAKTA

Selskap: ContinYou

Etablert: 2015

Grunder: Terje Tobiassen, sitter også i styringsgruppen til NCCN.

Produkt: Helseklokke «Contact» skal gi trygghet, stimulere til bedre aktivitet, bedre søvn.

Medieomtale:

Bergenavisen 9.12.2018: En superklokke for fremtiden

Stavanger Aftenblad 1.5.2017: Unik helseklokke fra Sandnes får millionergarantier

Web: https://continyou.no

Klokken som passer på mer enn tiden

Med over 1000 solgte klokker er Contact-klokken blitt et brennhett produkt, hovedsakelig innen eldreomsorgen. Selskapet som ble etablert i 2015 har nå 12 ansatte og er for tiden på jakt etter flere kloke hoder.

-Med Helseklokken fra ContinYou vil det bli tryggere for eldre å bli boende hjemme lenger, forteller gründer og daglig leder Terje Tobiassen. Klokken kan bestilles på nettsiden deres og er tilgjengelig for både kjøp og leie.

Det hele startet med at han i 2014 opplevde å få hjertestans i bilen. Terje hadde en krevende jobb som salgs- og markedssjef og etter den livstruende hendelsen, der han fikk god hjelp, ble det essensielt for ham å gi noe tilbake så vel som å finne en måte å forutse og varsle potensielt livstruende eller farlige, helserelaterte problemer. Klokken som ContinYou har utviklet er tiltenkt å bli brukt både av privatpersoner, brukere av hjemmetjenesten og beboere på sykehjem.

Alt i ett produkt
Klokken er svært høyteknologisk. Gjennom aktivitetsmonitoren kan man overvåke helsen sin samtidig som man kan motiveres av skrittelleren til å bli mer aktiv.

-Klokken trygger rammene for aktivitet. Den måler gjennomsnittlig puls og kan derfor overvåke hjertet, den monitorerer og varsler om fall ved hjelp av beregninger av impact, bevegelse og barometrisk trykk. Ved et fall vil det automatisk varsles GPS-posisjon og en mobilsamtale vil bli aktivert. Av hensyn til mennesker med demens er det også mulig å få klokken til å varsle når den blir tatt av håndleddet, sier Tobiassen.

En annen viktig funksjon er at klokken kan aktiveres for et Geo-fence. Det er rett og slett en GPS som sporer hvor du er og om du går utenfor et angitt område; enklere forklart en områdebegrensning.

-I tillegg til å trygge helse til den eldre generasjonen, er mange andre grupper som kan nyttegjøre seg av dette produktet. Diabetikere, angstlidende og epileptikere er andre grupper denne klokken og dens funksjoner er aktuell for. Det er ansvarspersonen som selv velger hva klokken skal rigges for og hva den blir trigget av, sier Tobiassen.

Fra et teknisk perspektiv har klokken 2-3 dagers batteritid, er svært enkel å lade, er vann- og støvtett og i tillegg allergitestet.

På hjemmesiden til ContinYou viser statistikken at over 1000 tilfeller av brudd på områdebegrensning har blitt fanget opp.

-Det betyr veldig mye for oss at klokken utgjør en forskjell i brukernes hverdag, sier Tobiassen. -Produktet har til nå hjulpet mange som har gått seg vill eller vært i nød. Det er bare å trykke på en knapp på klokken så ringer du til den som er satt opp som nærmeste kontaktperson slik at man kan komme imøte eller hjelpe personen ved å veilede dem, forklarer Tobiassen.

MÅL OG MARKED: Helseklokken til ContinYou er utviklet både for et privatmarked og for det offentliges omsorgstjeneste. (Foto: Benedicte Kristiansen)

Samarbeidspartnere
Han forteller at flere kommuner har vært med på prosjekt i den tidlige utviklingsfasen. Noen har vært med så lenge som 1 1/2 år.

-Vi har for eksempel fått svært gode tilbakemeldinger fra Fruen eldrehjem. De sier at beboerne der følte seg mer selvstendige, trygge og begynte å sove gjennom hele natten da de begynte å bruke klokken, sier Tobiassen.

Nå har flere kommuner i Hardanger, Finmark og Hå kommune kjøpt klokken til bruk i sine omsorgstjenester. Produktet og løsningen er etterspurt i markedet, og flere og flere kommuner ser nytten av å bruke velferdsteknologi i sine tjenester og i oppfølgingen av sine innbyggere.

Produktet i seg selv er også kortreist. Produksjonen foregår forholdsvis på Tau og i Egersund i Rogaland.

-Dette gjør det enkelt å få tak i deler på kort varsel. Vi har også funnet gode samarbeidspartnere gjennom medlemskapet i Norwegian Smart Care Cluster, sier Tobiassen.

Utvikling inn i nye markeder
Til nå har ContinYou hatt et kundeløp mot offentlig sektor, men selskapet holder på å utvikle seg inn i «business to customer», det vil si å selge produktet kommersielt via elektronikk leverandører.

-Den siste utgaven av klokken, er ½ cm tynnere enn den forrige. Det gjør den mer egnet for det nye kundesegmentet, mener Tobiassen.

Tobiassen har store framtidsplaner for selskapet, og har satt sine milepæler:

-Etter å ha investert 45 millioner kroner i produktet ser jeg frem til at selskapet skal gå i balanse i løpet av 2019, forteller han. -Vi kommer til å satse på tyngre markedskampanjer som tydeliggjør oss i markedet, sier han.


Tekst: Benedicte Kristiansen, NSCC

Arkiv