"Vi søker etter de beste fagmiljøene med mål om å bli best i verden. Vi hermer etter håndballjentene og skijentene, og vil bygge det beste teamet."
- Gøril Tennes Krogh og Anita Fevang
Vis fakta

FAKTA

Selskap: BabySensor

Etablert: 2018

Gründer: Anita Fevang

Produkt: En avansert babymonitor

Web: https://babysensor.com/

Utvikler en smart babymonitor med moderne teknologi

Idéen til en avansert babymonitor fikk Anita Fevang allerede for 15 år siden. Nå tar planene form. Sammen med Gøril Tennes Krogh skal hun lansere BabySensor i 2021.

– Da sønnen min Theodor var baby brukte jeg mye tid på å sjekke at han hadde det bra mens han sov. Dette burde det være mulig å kontrollere ved en enhet som plasseres på babyen, tenkte jeg. Jeg ble sliten av å sjekke temperaturen hans, at han lå på ryggen og at pulsen var ok, forteller Fevang.

Den gang for 15 år siden bodde hun og sønnen i Storbritannia. Fevang tok med seg idéen til en konkurranse i forretningsidéer og vant. Dette var en konkurranse for hele England og idéen ble lansert på britisk fjernsyn.

Da hun for tre år siden igjen ble mor meldte behovet seg på nytt for en babymonitor. Fevang fant fortsatt ikke produktet på markedet, og bestemte seg for å sette planene ut i livet.

– Dagens teknologi gjør det enda enklere å utvikle en babymonitor som fyller foreldrenes behov for kontroll når barnet sover, sier hun.

Med seg på laget har hun Gøril Tennes Krogh. De to utgjør gründerteamet bak selskapet BabySensor, som ble etablert i 2018.

DUO: (F.v.) Gøril Tennes Krogh og Anita Fevang er damene bak BabySensor, som skal lanseres i 2021. (Foto: BabySensor)
Fra ide til gründer
– Jeg delte idéen i babygrupper, og fikk positive tilbakemeldinger. Derfor gikk jeg videre til Silicia og ble med i deres inkubatoropplegg, forteller Fevang.

Gjennom en markedsundersøkelse viste det seg at over 40 prosent av kunne tenke seg å kjøpe et slikt produkt. Dermed gikk ferden videre til Universitet i Sørøst-Norge (USN) hvor forskerne er svært dyktige når det gjelder sensorteknologi og miniatyrisering.

Da Fevang for alvor skulle sette fart på planene sine ønsket hun å ha med seg en person til som medgründer.

– Der var spesielt da Gøril ringte meg og sa at hun kunne tenke seg å bli med, uten at jeg hadde fortalt henne at jeg ønsket henne med på laget, forteller Fevang.

– Jeg sa opp jobben som markedssjef i et stort Nordisk IT - Sikkerhetsfirma, og gikk fra en lederstilling til å bli gründer. Det er et stort steg, innrømmer Tennes Krogh.

– Vi satser alt på dette prosjektet. Det er vågalt, men vi er overbevist om at dersom du skal lykkes må du satse alt, sier gründerne.

Planlagt lansering av produktet er satt til 2021. Før den tid skal prototypen produseres og testes. Så langt er det produsert en demoversjon.

– Vi bruker nettverket vårt og søker aktivt etter kunnskap, mulige kunder, mentorer og generelt alle som kan hjelpe oss, sier duoen.

EN LANG PROSESS: Her er Theodor, som nå har blitt stor, med sine to små brødre. Anita Fevang fikk Idéen til en avansert babymonitor da Theodor var baby. (Foto: BabySensor)

SE TV-INNSLAG fra NRK Østafjells om Babysensor: «Gründermamma fra Kjærringvik»


Sikter mot toppen
Babymonitoren, som er langt mer avansert enn de ordinære babycallene, skal ved hjelp av ulike funksjoner gjøre målinger som er viktige for barnets helse. Foreldrene vil få opp et varsel på telefonen dersom det oppstår et avvik.

Gründerne arbeider nå med å finne de riktige komponentene til produktet, og de legger vekt på å finne miljøvennlige alternativer. De skryter av alle de hjelpsomme og positive menneskene de møter på reisen mot et ferdig produkt, og trekker fram StartiVestfold, Smart Innovation Norway og NSCL og Silicia.

– Vi søker etter de beste fagmiljøene med mål om å bli best i verden. Vi hermer etter håndballjentene og skijentene, og vil bygge det beste teamet, sier Tennes Krogh og Fevang.

Planen er å satse mot det nordiske markedet først, for så å vende blikket mot EU og USA.

Duoen deler fra hverdagen som gründere i sosiale medier, og er opptatt av å dra nytte av kontakter og kunnskap hvor enn de snur seg. Medlemskap i Smart Care Cluster er et idéelt utgangspunkt for det.

De to er lokalisert i Vestfold og Akershus, og jakter for tiden på en teknolog til eventyret sitt.

MAMMA OG GRÜNDER: Anita Fevang sammen med sønnen sin. Hun startet prosessen med utviklingen av en smart babymonitor da den eldste sønnen var liten, og fullførte prosjektet da hun ble mamma på nytt.(Foto: BabySensor)

Arkiv