Stavanger er «Berntsens» første arbeidsgiver

Stavanger er «Berntsens» første arbeidsgiver

Aktiviseringroboten «Berntsen» er utviklet i et innovasjonspartnerskap med Stavanger kommune. Nå kjøper kommunen sine første digitale, personlige trenere som skal ut i tjeneste.

Selskapet Innocom og Stavanger kommune har signert en rammeavtale om kjøp av aktiviseringstreningsroboten «Berntsen». Den er et resultat av Norges første innovasjonspartnerskap, og nå er Berntsen superklar til å rulles ut som en motiverende treningskompis og veileder.

-Nå går startskuddet for salg av Berntsen. Partnerskapet har gjort det mulig for meg å satse på dette, og jeg må få rose Stavanger kommune for samarbeidet. «Look til Stavanger». Det er en foregangskommune i å ville bruke velferdsteknologi i sine tjenester, sier Hege Eiklid, daglig leder i selskapet Innocom, som fredag 1. november signerte avtale med kommunedirektør Per Kristian Vareide i Stavanger.

Partnerskapet har gjort selve innovasjonsreisen betydelig kortere, og det tette samarbeid mellom kommunen som har behovet og utviklerne iInnocom er helt unik. Den store forskjellen er at Berntsen ikke løser gårsdagens utfordringer. Han er designet for å jobbe i et framtidig helsevesen.

PÅ JOBB: Aktiviseringsroboten Berntsen, her med Marit Hagland, leder av Norwegian Smart Care Lab på skjermen, er testet på Haukås sykehjem i Stavanger. Nå skal «Berntsen» ut på oppdrag i helsetjenesten i Stavanger. (Foto: Hilde Garlid)

Rammeavtalen betyr innkjøp av roboter og åpner opp for et samarbeid over flere år framover.

Innovasjonspartnerskapet mellom Stavanger kommune og Innocom har fått mye oppmerksomhet både blant innovatører, andre kommuner,Innovasjon Norge, NAV og næringslivet generelt.

Foto hovedbilde: NHO

Arkiv