EU-dørene åpnes for Drowzee

16. okt. 2019

EU-dørene åpnes for Drowzee

Det knapt ett år gamle medtech-selskapet Drowzee som utvikler medisinfri innsovningshjelp, er tildelt «Seal of Excellence» av EU-kommisjonen.


-Det betyr at vi oppnår høy score på alle de tre tildelingskriteriene som kreves for å kunne søke finansiering fra EUs Horisont 2020, sier Håkon Krogh i en pressemelding.

De tre kriteriene er:

  • dyktighet (excellence), 
  • innvirkning (impact), 
  • kvalitet og effektivitet i gjennomføringen (quality and efficiency of implementation).
  •  

Håkon Krogh er gründer av selskapet Drowzee som ble etablert i juli 2018. På kort tid har selskapet fått nasjonal og nå internasjonal oppmerksom for sin forskning og sitt produkt. Selskapet utvikler et nevralt læringsverktøy som identifiserer og guider brukeren mot en søvnig tilstand. Det styrker brukerens naturlige evne til å sovne og sove gjennom natten.  

Selskapet samarbeider med helsevesenet for å utvikle en skalerbar og medisinfri, personlig tilpasset behandling for personer med insomni.

 

Søker partnere i EU
Det er et internasjonalt panel av uavhengige eksperter som tildeler «Seal of Excellence», og konkurransen er knallhard. Søkere må score høyt på alle de tre tildelingskriteriene.  

Det europeiske kvalitetsstempelet gjør at Drowzee kan søke etter sykehus i EU som vil være med å teste medikamentfri behandling for personer som lider av søvnløshet.  

-Innovasjon Norge har besluttet å finansiere vårt første steg ut i Europa, sier Håkon Krogh, som legger til at selskapet nå ser seg om etter investorer som vil være på å løse en kompleks global utfordring.

DROWZEE-TEAM:Fra venstre: Lars Kvam Karbø, Viacheslav Bobrov, Cyrielle Albert, Håkon Krogh. (Foto: Georg Mathisen (Somnus)

Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListFill 1Fill 1Facebook-04fbGroup 3Fill 1Page 1Group 125Group 3Group 68 Copy 6Group 3Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterFill 1ListGroup 2ArkivNSCC_Logo