"Kan livskvaliteter som sunnhet og aktivitet følge med når alder og sykdom gjør at vi trenger hjelp og omsorg?"
- Arild Kristensen, daglig leder NSCC
Vis fakta

Konferanse: Nordic Edge

25. til 27. september

Stavanger Forum Expo

Du finner påmelding og rabattert billett her. http://www.trippus.net/NEE2018Conference40  

Bruk koden NSCC014 der det står corporate id

Her er lenke til konferansen: https://www.nordicedgeexpo.org/    


Seminar «Better Aging»

26. september kl 14.00-15.30 i møterom Snønuten, andre etasje i konferansehallen

 Se hele dagsprogrammet 26. september, med hovedseksjoner, parallellseminar og workshops

«Better Aging» topper NSCC sitt program på Nordic Edge

Nedtellingen til Nordic Edge, 25. til 27. september har startet. NSCC har fyldig stand i Stavanger Expo med 14 utstillere, og seminar om hva som skal til for en bedre alderdom.

På Nordic Edge i Stavanger følger vi opp stand-suksessen vår fra Vitalis i Sverige, og inviterer bedrifter inn på NSCC sin fellesstand. Årets tema for Nordic Edge er «Smart with a Heart» og NSCC har valgt «Better Aging» som vårt samlende slagord for messen. 14 selskaper presenterer sine løsninger for «Better Aging» i Stavanger Forum Expo, tre dager til ende. 

De som blir med er:

• Sensio    • Norsk telemedisin   • Validé   • Venitech   • Globus AI • VID Vitenskapelig høyskole   • Jodacare   • NorEngros   • DNB   • Zacco    • Helsehuset i Stavanger  • CGI   • Edge Consulting     • NSCC
 

Livsglede for eldre åpner NSCC sitt seminar 

NSCC er også en del av konferanseprogrammet i Nordic Edge og deltar med seminaret «Better Aging» 26. september kl 14.00-15.30.

Vår keynote-speaker er Anne Grasbakken, sertifisør og veileder i Livsglede for eldre.

-Vi er stolt over å få Livsglede for eldre som innlede for NSCC sitt seminar. Deres arbeid er midt i kjernen av hva vi ønsker å belyse med vårt seminar, sier Arild Kristensen, daglig leder i NSCC. 

Parallellseminaret til NSCC er i møterom Snønuten, som er i andre etasje i konferansesenteret.

Se hele dagsprogrammet 26. september, med hovedseksjoner, parallellseminar og workshops

 HOVEDTALER: Anne Grasbakken er sertifisør og veileder i Livsglede. (Foto: Livsglede for eldre)


Tar gledespreding på alvor

Tittelen «Better Aging» fokuserer på livskvalitet, og hvordan vi alle kan eldes på en god måte.  

For uansett hvem du spør, unge som voksne; alle ønsker å være friske, aktive og ha et sunt levesett – hele livet. Grunnlaget legger vi tidlig, men kan livskvaliteter som sunnhet og aktivitet følge med når alder og sykdom gjør at vi trenger hjelp og omsorg?  

Og hvem er bedre til å gi oss faglig innsikt og forståelse, dele erfaringer og gode historier enn organisasjonen Livsglede for eldre? Derfor har vi hentet vår hovedinnleder fra denne fargeklatten av en organisasjon, som daglig jobber seriøst med å spre glede.

Generalsekretær Birigtte Brekke hadde takket ja, og er i programmet annonsert som foredragsholder, men Brekke slutter 1. oktober, like etter Nordic Edge-konferansen. Anne Grasbakken har lang erfaring fra organisasjonen, og har sporty arvet oppdraget i Stavanger.

- Vi gleder oss til å høre hennes innledning til NSCC sin sesjon, sier Arild Kristensen.

Organisasjonen Livsglede for eldre har siden 2005 satt livskvalitet på den praktiske og politiske agenda. Ved bruk av frivillige og i tett samarbeid med kommuner og institusjoner skaper de en eldreomsorg som sprer glede. Vi har gitt Grasbakken utfordring: Hva skal til for at vi kan si at det er godt å bli gammel i Norge?   Slik gjør vi det

I tillegg har NSCC utfordret et knippe av sine medlemmer til å fortelle hva de gjør for å oppnå denne felles målsetningen for alderdom. Hvordan tenker Stavanger kommune på vegne av sine innbyggere? Hva kan teknologi hjelpe oss med? Hva er bedriftene sine løsninger?


Under tittelen «Slik gjør vi det» presenterer tre medlemsbedrifter og en dekan sine løsninger for en bedre alderdom. De tre selskapene er:

• Helsehuset i Stavanger

• Safemate

• Boblberg (DK) 

I tillegg presenterer Kristin Akerjordet, dekan på Det helsevitenskapelig fakultet på UiS, om hvordan ungdom utdannes til å tenke på folkehelse.


Her er programmet «Better Aging»

Norwegian Smart Care Cluster presenterer parallellseksjonen «Better Aging»:  

 1. Into
 2. Keyspeaker Anne Grasbakken, veileder og sertifisør i Livsglede for eldre
 3. Slik gjør vi det – Ingvill Hovlund, leder for Helsehuset, Stavanger kommune. Tittel: Hva gjør Stavanger kommune for å skape «Better Aging»?   
  Slik gjør vi det – Safemate v/ Jan Holm, kommersiell direktør. Tittel: «

  Hvordan kan teknologiske hjelpemidler bidra til bedre alderdom?»

  Slik gjør vi det - Boblberg (DK) Anders Stæhr, medstifter av selskapet. Tittel: «Hva kan en digital plattform gjøre med våre sosiale relasjoner

  Slik gjør vi det -
  Kristin Akerjordet – Dekan «Det helsevitenskaplige fakultet, UiS. Tittel: »Hvordan utdannes ungdom til å tenke på folkehelse og alderdom».

4. Paneldebatt med refleksjoner – spørsmål fra salen


40 prosent på konferansepass for NSCC-medlemmer

-Vi håper mange av våre medlemmer finner veien til Stavanger forum Expo disse dagene. Lar seg inspirere og knytte kontakter med kunder og kollega under messen, og deltar på det faglige programmet. Her er det mye å hente for mange av utstillerne i år presenterer velferdsteknologi, sier Arild Kristensen.

Lyst til å delta på Nordic Edge 25. til 27. september? Våre medlemmer får spesialpris.

-Alle medlemmer av NSCC får 40 prosent på konferansepasset; enten de deltar en, to eller tre dager på konferansen, sier Elisabeth Krey Jenssen, prosjekt- og kommunikasjonsansvarlig i Nordic Edge Expo.  

Du finner påmelding og rabattert billett her. http://www.trippus.net/NEE2018Conference40  

Bruk koden NSCC014 der det står corporate id

Her er lenke til konferansen: https://www.nordicedgeexpo.org/    


Arkiv