"Vi fokuserer på selskap som samarbeider med forskning som validerer løsningen"
- Aleap for helse start-ups
Vis fakta

Presåkorn 2018

  • 5 millioner kroner til helse start-ups
  • Selskapene må være yngre enn 5 år
  • Kan få inntil 3 millioner kroner
  • Må matche investeringen fra Presåkorn med annen investering
  • Søknadsfrist 1. juli.

Presåkorn-midler til lovende og ambisiøse helse-start-ups

Er du et startup-selskap innen helse yngre enn 5 år? Da har du mulighet til å søke på Presåkorn-finansiering fra Innovasjon Norge. Søknadsfrist 1. juli.

Helseinkubatoren Aleap har fått i oppgave av Innovasjon Norge å lyse ut 5 millioner kroner i presåkornkapital i 2018 i en åpen søkerunde.

Pengene skal bistå bedrifter som er i tidlig fase, blant annet med å skaffe seg private investorer for å komme videre i produktutvikling og forretningsutviklingen. En forutsetning for tildeling av presåkornmidler er matchende kapital fra andre investorer. Det er mulig å få inntil 3 millioner kroner i investering fra Presåkorn 2018.


Søknadsbeskrivelse

Aleap søker etter selskap som jobber med medisinske og helserelaterte behov som det ikke er løsninger for i dag.

-Vi fokuserer på selskap som samarbeider med forskning som validerer løsningen og/eller produktet som har såkalte Key opinion leaders (KOL) eller industriekspertise som uttrykker behovet for løsningen, står det i utlysningsteksten fra Aleap.  

Søknaden skal inneholde en presentasjon på maks 20 slides som beskriver teknologi, nøkkeldata, tredjepartsvalidering og IPR-situasjonen. Søknaden skal også inneholde en beskrivelse av markedet, av teamet, din konkurransesituasjon og din forretningsmodell. (se vedlegget «Aleap Presentation» for ytterligere detaljer om søknaden)  

Last opp dine slides på aleap.no/seedfunding

Den åpne søknadsfristen gjelder fram til 1. juli. 15. august blir det utvelgelse av kandidater og selskap som kvalifiserer og som fram til desember får investering av presåkornmidler fra Innovasjon Norge.

 

 Hvem og hva er Aleap?

Aleap er den største inkubatoren for helse start-ups i Norge, og holder hus i Forskningsparken i Oslo. Inkubatoren tilbyr veiledning og mentorer, nasjonalt og internasjonalt nettverk og tjenesteleverandører. Et formål med inkubatoren er å koble startupsselskapene med et nettverk av investorer som er interessert i helsebransjen.  

Selskaper som får investering av Presåkorn-midler fra Aleap, får også medlemskap i inkubatoren.

HELSEINKUBATOR: Aleap holder hus i Forskningsparken i Oslo, og er den største inkubatoren for helse start-ups. (Foto: SIva)

Relaterte dokumenter:

Arkiv