Tidewave R&D pitcher i finalen på DNB Nordic Healthcare Conferance

13. des. 2017

Tidewave R&D pitcher i finalen på DNB Nordic Healthcare Conferance

Kun seks selskap deltar i finalen og disse konkurrerer om en pris på 1 million kroner. De unge gründerne i Tidewave R&D er én av de seks finalistene.

Tidewave R&D er et selskap som har grodd ut av studentmiljøet på Universitetet i Stavanger. De har utviklet en unik madrass som automatisk snur og beveger på personer som selv har redusert bevegelighet. I dag må helsepersonell snu personen i sengen, og dette er både tungt og tidkrevende arbeid.

Madrassen har allerede fått mye oppmerksomhet. Selskapet fikk 1 million kroner av Forskningsrådet til utvikling, og i september i år vant de en verdensomspennende konkurranse, Startup World Cup, som beste gründerprosjekt. Tidewave R&D gitt til topps i kategorien helseteknologi.

I selskapet er Nina Fagerheim Åmot, Elen Haugs Langvik, Andreas Smith og Bjørn Lorentzen. Elen videreutvikler sin bestefars oppfinnelse med Tidewave R&D.

Onsdag 13. desember fikk også Tidewave R&D bred omtale i Finansavisen, som et oppspark til den store konferansen.


To NSCC-selskap skal pitche

Nåløye til å få en finaleplass er meget trangt, men det har vært hard konkurranse blant de i alt 16 selskapene som på torsdag 14. desember får pitche på konferansen. Det er to andre NSCC-selskap blant dem, og disse får presentere seg selv og sine produkt framfor investorer og et stort publikum. Den nordiske konferansen i Bjørvika i Oslo er nemlig den største samlingen av investorer innen helsebransjen, så dette er velferdsteknologiselskapene sin største sjanse til å presentere seg og sine løsninger for et investorinteressert publikum.

I programmet under kategorien «Medical Device» finner vi de to stavangerbaserte NSCC-selskapene Anastomosis AS og Excitus AS som skal pitche.

Anastomosis AS kommer ut fra TTO-delen av Validé. Terje Engseth er daglig leder, og Summit Roy er gründer og utvikler utstyr for rask anastomosing.  

• Excitus AS skal på scenen i Bjørvika å pitche det medisinske utstyret de har utviklet for bruk av profesjonelt helsepersonell i akutt-tjenesten.

Her er lenke til programmet for konferansen
 

Bidra til industrivekst

Det er tredje år på rad DNB inviterer bransjen til denne nordiske konferansen. For å trekke til seg de aller beste, kjøres det en finale, der de seks selskapene konkurrerer om DNB Healthcare Prize 2017 på 1 million kroner.

-DNB ønsker å bidra til industrivekst i Norge, og har etablert denne helseprisen for tidlig-fase-selskap innen helse og omsorgsbransjen, skriver DNB i invitasjonen.

I fjor var det mer enn 400 gjester til stede på konferansen. Særlig pitchingen trakk mange tilhørere.

Arkiv