Hack4Stavanger – kommunens hackathon

20. sep. 2016

Hack4Stavanger – kommunens hackathon

Stavanger kommune arrangerer Hackathon neste uke. Hack4Stavanger er en idékonkurranse hvor du kan konkurrere om å utvikle de beste digitale løsningene basert på åpne data fra offentlig sektor.

- Vi er eneste kommune i Norge som gjør dette i egen regi, og det er vi umåtelig stolte av, sier næringssjef Tone Grindland. 

Når: Mandag 26. september til lørdag 1. oktober 2016
Hvor: Stavanger kommunes kurssenter i Sandvigå 7. Her kan du arbeide hele uken. Matservering i kantinen.

Mest mulig av dataene kommunen samler og skaper skal være åpne og tilgjengelige for deg som vil lage nyttige digitale varer og tjenester av dem. Slik kan det kanskje bli apper av, om alt fra skolerute, offentlige toaletter, parkeringsinfo og annet som kommunen driver med.

Tema for Hack4Stavanger 2016:
Hvordan skape verdiøkning for kommunen, bedrifter, organisasjoner, innbyggere og/eller besøkende? 

Deltakere må være i stand til å skrive kode som fungerer. Designere må ha ferdigheter i for eksempel HTML/CSS/Javascript og gjerne ha erfaring med apputvikling på iOS og/eller Android.


Kriterier

Minst 1 datasett fra Stavanger kommune - Kombinering av flere datasett fra ulike aktører vil bli vektlagt

Vi stiller ingen krav til hvor langt løsningen skal være utviklet når den leveres, men jo nærmere du er kommet en fungerende prototype, desto større er vinnersjansen.

Det er et pluss om du bruker data fra flere organisasjoner. Det viktigste er likevel løsningens innovasjonskraft, potensial og markedsmuligheter.

Sett gjerne sammen lag og start planleggingen på forhånd, men konkurransebidraget kan ikke ha vært lansert for publikum tidligere.

Du kan også møte opp på hackathonet uten lag og uten idé – og bli med andre som trenger din kompetanse og kreativitet.

Underveis på hackathonet vil alle lagene bli coachet av ekspertteam og mentorer satt sammen av personer med kompetanse innen blant annet programmering, innovasjon og design.

Dataforvalterne vil også være til stede og gi tips og veiledning om sine datasett. Premier

  • 1. plass: 20.000 kr + starthjelp til å utvikle løsningen videre
  • 2. plass: 10.000 kr + starthjelp til å utvikle løsningen videre
  • 3. plass 5000 kr


Alle deltakere vil få gratis adgang til arrangementet Nordic Edge Expo. Vinnerne vil bli presentert på scenen under arrangementet i Stavanger 6.-7. oktober 2016


Meld deg på her innen 25. september!

Har du spørsmål? Send en e-post til Inger Bjørkum Leigvold, IT-avd. i Stavanger kommune


Arkiv