Lyse selger velferdsteknologi

03. jun. 2016

Lyse selger velferdsteknologi

Lyse fortsetter å selge ut deler av Smartly. Sensio kjøper nå den delen av selskapet som utvikler velferdsteknologi. Samtidig oppretter selskapet et nytt Stavanger-kontor som kan gi flere arbeidsplasser til regionen.

– Velferdsteknologi skal bidra til større trygghet, mestring og at eldre skal kunne bo lenger hjemme. Sensio er et selskap som har jobbet med smarthusteknologi i 15 år, sier administrerende direktør i selskapet, William Holm til Aftenbladet.

Lyse-selskapet Safemate har vært underlagt Smartly, Lyses store innovasjonssatsing på smarte hjem og velferdsteknologi. Blant annet har Safemate utviklet trygghetsalarmer for eldre med innebygd sporing.

– Salget er et naturlig grep for å tilby løsningene våre i et nasjonalt marked som er i bevegelse, sier Toril Nag til Aftenbladet, konserndirektør i Lyse.

– Vi har lett etter en kommersiell havn for Safemate, der produkter og kompetanse bygget opp gjennom våre omfattende pilotprosjekter innen velferdsteknologi kan nå raskere ut til et nasjonalt marked. Sensio var et naturlig valg ettersom vi er medeier der, sier hun.

Prisen vil komme frem i halvårsresultatet til Lyse.

Ny kontorer
Safemate blir nå et datterselskap hos Sensio. Lyse eier 15 prosent av Sensio og derfor fortsetter Lyses satsing på velferdsteknologi, men i en større sammenheng.

– Og det er mulig Sensio vil opprette et lokalt kontor i 4. etasje hos oss, sier Nag.

– Vi har ikke kontor i Stavanger per i dag, men oppretter nå. Vi vil trenge flere folk fremover, blant til å jobbe med den kommersielle biten, sier Holm.

Les hele artikkelen her.

Arkiv