Norwegian Smart Care Cluster-bedrifter på match-making tur til Danmark

25. mai 2016

Norwegian Smart Care Cluster-bedrifter på match-making tur til Danmark

Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) og flere av medlemsbedriftene var i Danmark 10. – 12. mai for å se på muligheter for å selge på det danske markedet.

Bedriftene som deltok på turen var: JuztMove, Safemate/Lyse, Alu Rehab, SmartCrowding, Validé og Innovasjon Norge.

– Vi startet med et besøk på den årlige HEALTH & REHAB Scandinavia -messen i København hvor klyngemedlem AluRehab hadde en flott stand, forteller NSCC-leder Arild Kristensen.

På denne konferansen var blant andre NSCC og Oslo Medtech partnere i et stort Match making event arrangert av Welfare Tech i samarbeid med Enterprise Europe Network. Flere av bedriftene deltok og noen kom hjem med nye kontakter eller leads.


Samarbeid med Danmark 

Etter messen dro samlingen videre til Odense for en dags nettverksmøte med den ledende klyngen for velferdsteknologi i Danmark –Welfare Tech.

– Vi ser på samarbeid på flere plan med Welfare Tech; klynge til klynge samarbeid, samarbeid mellom bedrifter i klyngene for å selge til både dansk og norsk marked, felles EU-søknader og så videre, forteller Kristensen.

I Odense møtte de representanter for Welfare Tech, Odense kommune, samt flere danske bedrifter som var interessert i samarbeid.

– Vi hadde interessante dialoger og flere oppfølgingspunkter å ta med oss. Vi ser dette som begynnelsen på et spennende samarbeid mellom klyngene og deres medlemmer!


God utbytte

– Vi fikk godt utbytte av å delta på både Health & Rehab-messen og med Welfare tech-dagen etterpå, sier daglig leder Bjørn Grønning i Juztmove.

– Vi opprettet gode kontakter med bedrifter og kommuner og benyttet samtidig mulighetene til å følge opp noen tidligere leads. For oss er det viktig å starte dialogen med danske kommuner for å komme i posisjon til salg der, men det er like så viktig å tilegne oss kompetanse om hva som skjer i Danmark, utdyper han.  

Han forteller at kompetanse om prosesser, metoder og prosjekter i Danmark har gjort dem oppmerksomme når de snakker med beslutningstakere i det norske markedet.

– Danmark har på mange områder vært et foregangsland innenfor helse og rehabilitering, sier Grønning.

For å se materiale – deltakerliste ser her

Arkiv