Safemate gir deg trygghet der du er

Safemate gir deg trygghet der du er

Safemate er en mobil trygghetsalarm med GPS og walkie talkie-funksjon. Det gjør at de som bruker den kan føle seg trygge hvor enn de er.

Se for deg 78 år gamle Olav. Han er dårlig til beins, og har hatt et par stygge fall. Likevel ønsker han å klare seg selv og gjøre de vanlige tingene som å handle på butikken og gå på kafé med kameraten Bjarne. Han er redd for å falle igjen, og for å bli liggende hjelpeløs. Derfor holder han seg hjemme der trygghetsalarmen hans virker.

Safemate gjør at man kan lokalisere de som bruker den og i tillegg snakke med dem, sier produktsjef i Safemate Marius Bjønness.


Pårørende mer inkludert
Walkie talkie-funksjonen gjør at brukere kan kommunisere med en vaktsentral eller pårørende.

- I tillegg kan man velge hvem som får beskjed når alarmen utløses. Pårørende kan for eksempel få en telefon når batteriet er i ferd med å gå ut, mens helsepersonell får beskjed dersom brukeren har beveget seg utenfor et forhåndsdefinert område, sier Bjønness.

Det kan for eksempel hindre demente brukere fra å kommer for langt bort fra omsorgsbolig eller institusjon. Denne funksjonen heter Geofence og er et elektronisk gjerde definert av omsorgspersonell eller pårørende.


Ny plattform for kommunene
Helsedirektoratet har rådet kommunene til å gå over til digitale trygghetsalarmer innen 2018. Safemate Pro er en plattform som utnytter mulighetene som byr seg ved at kommunikasjonen digitaliseres.

– Løsningen gir full oversikt over trygghetsalarmene i kommunen. Søke- og filtreringsfunksjoner skal gjøre det enklere å finne frem til det man til enhver tid er ute etter, sier Bjønness.

Safemate Pro er dimensjonert for et stort antall enheter og kommunenes behov for å styre og tilpasse en større samling alarmer.

– Gjennom et fleksibelt varslingsoppsett kan man velge hvilke hendelsestyper man vi forholde seg til, og når man ønsker å være tilgjengelig i varslingskjeden, sier Bjønness.


Denne artikkelen er levert av Minredaksjon.no

Arkiv