Sensio leverer en plattform for velferdsteknologi

23. mar. 2016

Sensio leverer en plattform for velferdsteknologi

Sensio AS har over ti års erfaring med smarthusløsninger og er ledende på hjemmestyring i Norge. Det er bakgrunnen for at de nå satser stort på velferdsteknologi og har ambisjoner om å nå ut til kommuner over hele Norge.

Foto: Mathias Lervold

Sensio har siden 2009 vært med på å gjøre smarthusteknologi til allemannseie. Sammen med Eaton Electric, leverer Sensio det mest utbredte styringssystemet i Norge i dag med over 6000 anlegg i drift. Plattformen for velferdsteknologi heter Sensio Unity og sikrer helhetlige løsninger og hensiktsmessig informasjonsflyt på tvers av kommunale tjenester og systemer på institusjon og i bolig. Dette bidrar til at utstyr, konsepter og kompetanse kan gjenbrukes og sees i sammenheng.

– Kommuner er primærkundene våre. Det er der vi har startet, men vi ser at velferdsteknologi-markedet går dit hen at vi på sikt må fokusere på å kunne involvere også privatmarkedet, pårørende og frivillige i større grad. De vil spille en større rolle fremover og da ser vi en stor styrke i å kunne levere et helhetlig konsept, sier leder for velferdsteknologi i Sensio, Catrine Paulsen.


Mobilt vaktrom
Sensio vant en rammeavtale med Fredrikstad kommune for tre år siden og mange av løsningene deres er utviklet i samarbeid med dem.

– I Fredrikstad kommune er de veldig framoverlente og vi har et godt samarbeid med dem. Andre kommuner har også fått øyene opp for våre løsninger og plattformen er på vei inn i flere kommuner, sier Paulsen.

Mobilt vaktrom var den første store løsningen Sensio kom med innen velferdsteknologi. Den ble lansert på Østsiden Sykehjem i Fredrikstad 1. juni i fjor. Det er et pasientvarslingssystem som er et alternativ til korridorsystemet.

– Her bruker man mobiltelefonen. Du logger deg på i en applikasjon med den rollen du har, og mottar de alarmene du skal ha, og kun de. Mulighetene for programmering og individuell tilpasning er tilnærmet uendelig, forklarer Paulsen, men legger til at man bør etterstrebe å ha et mest mulig helhetlig konsept som lar seg enkelt oppsummere og kommunisere til de ansatte.

I tillegg leverer Sensio en ferdig integrert smarthusløsning som gjør at man kan styre både pasientsignal og lys og persienner fra samme panel som er montert inne på hvert beboerrom.

– Brukere kan for eksempel sette opp automatisk nattlys når de står opp av sengen på natten, slik at de ikke faller på vei inn til badet. Vi har også utvidet løsningen med en ”ut av seng”-alarm, som varsler personalet med en gang pasienter med høy fallrisiko står opp av sengen, og en vandrealarm for brukere som har tendens til å vandre i korridorene på nettene, forteller Paulsen.

Alle alarmene mottas på den samme mobiltelefonen.


Aktiv aktør innen velferdsteknologi
Velferdsteknologimarkedet i Norge har akkurat begynt å bevege seg, og her er Sensio en aktiv aktør med høye vekstambisjoner.

– Vi ønsker å nå ut til kommuner i hele Norge med vår Sensio Unity-plattform for velferdsteknologi, og helhetlige og fremtidsrettede tilnærming til administrasjon og utrulling av velferdsteknologi. Verdien av plattformen vår er nært knyttet opp til vår evne til å kontinuerlig innovere og inkludere nye teknologier og tjenester i henhold til nasjonale anbefalinger og standarder for velferdsteknologi, sier Paulsen.

Hun ser mange muligheter med medlemskapet i Norwegian Smart Care Cluster (NSCC).

– Vi håper at vår deltakelse i NSCC ikke bare vil hjelpe oss med å kunne spre kunnskap i markedet rundt våre løsninger, men også være en arena for å finne nye partnere for innovative utviklingssamarbeid, både på kunde- og leverandørsiden.

Arkiv