​SXSW - verdens største interaktive festival

18. feb. 2016

​SXSW - verdens største interaktive festival

Gå ikke glipp av den interaktive festivalen South by South West (SXSW) i Austin – USA i mars. Festivalen finner sted fra 11 til 13 mars, og er det stedet du bør være i år hvis du satser innen interaktiv teknologi.

– Festivalen i Austin - Texas har gått fra å være en musikkfestival til å bli en av verdens største festivaler innen interaktiv teknologi. Smartcity, smarthome og helse/medisinsk teknologi er en del av festivalens fokus. Det handler om grensesnitt og brukeropplevelser. Den er superaktuell for alle som satser på helse og medisinsk teknologi, sier Felix Laate mulighetsutvikler i Greater Stavanger.

Se programmet her – den interaktive biten foregår fra fredag til mandag.


Hvorfor reise?
South by South West i Austin er den hotteste arenaen for interaktiv teknologi. Stedet er en magnet for kapital, alle venturemiljøene er der. Det er bare å stikke hodet frem og se best ut. Da har du en god mulighet til å nå frem til kunder og mulige samarbeidspartnere, forteller Felix.

Men, det krever et visst forarbeid før du drar av sted, hvis du skal oppnå noe. Det er viktig å gjøre research før man drar.

Austin i Texas har i løpet av de siste årene etablert seg som en by som har hatt en svært vellykket fremvekst av kreative industrier. Den årlige festivalen SXSW er en del av dette. SXSW har vokst til å bli en svært populær arena for tech-bedrifter og har fått et rykte som en yngleplass for nye ideer og kreative teknologier. Byen er attraktiv for startups, den har gode rammebetingelser for de som starter opp. Det har vært rimelig å etablere seg, bo og levekostnader har vært lave.


Hva koster det å delta på SXSW?
Billetten inn på South by South West koster 825 dollar via kvoten til Greater Stavanger, de hjelper også til med rimeligere overnatting og transport under oppholdet. Booker du direkte koster det 1095 dollar per billett.

Festivalen regnes for å være så viktig at Norsk generalkonsulat i Houston deltar – de ser dette som en svært viktig arena for Norge. Oslo har sin egen møteplass på festivalen som er åpen for alle. Benytt sjansen til å profilere deg der. Det er arrangementer der hver dag.


SXSW har flere spor, dette er noen av dem:

Design og utvikling
Sporet gir innsikt og inspirasjon i emner som: interaksjonsdesign, Open Source, front- og backendutvikling, brukeropplevelse, web- og mobildesign, maskinvare og programvare.

Samfunn og politikk
Her diskuteres den enkeltes personvern og sikkerhet i form av overvåkning, krypteringsverktøy, sporing, store data, overvåking. Sporet berører også politikk og samfunnsengasjement.

Helse og MedTech
Dette sporet fokuserer på alle ting knyttet til trivsel gjennom helse og teknologi. Emner som dekkes inkluderer teknologiske fremskritt innen medisin, online-helsetjeneste, bærbare enheter for sunnere livsstil og hvordan store data kan forbedre den generelle helsen, vaner og løsninger.

Intelligent Future
Dette sporet handler om fremtidige muligheter der kunstig intelligens er innebygd i alle aspekter av livet med det mål at teknologi skal gi og forsterke nye muligheter.

Interaktiv konferanse i New York
I juni skal det også være en konferanse i USA som er aktuell for interaktiv teknologi, den er kalt Northside og foregår i New York fra 6 til 12 juni 2016. Det er der mulig å delta rimeligere enn i Austin. Gå inn på programmet og sjekk ut om dette kan være det stedet du bør være.


Greater Stavanger
Vårt engasjement var tidligere vendt mot olje og gass, nå har vi et mer internasjonalt tverrfaglig fokus. Vi ser på hva som er viktig for regionen vår nå og fremover, og vet at IKT er viktig for klyngen, sier Felix.

Greater Stavanger har lenge arbeidet med OTC i Houston og sender over en delegasjon med ledere fra regionen til konferansen, den sammenfaller i år med konferansen i Austin. Så for første gang reiser det en næringslivsdelegasjon fra Stavanger-regionen til SXSW i Austin. Delegasjonen ledes av Styreleder Christine Sagen Helgø, i Greater Stavanger.

Greater Stavanger er en prosjektbasert organisasjon. Vi bidrar i mange ulike prosjekter som koordinator, initiativtaker eller med prosjektledelse. Vår jobb er å se muligheter og å få jobbet frem konkrete resultater. Vår innsats er forankret i strategisk næringsplan, slik at vi leverer på regionens behov og ønsker, både for næringsliv og offentlige myndigheter.

Arkiv